Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 2017



Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή Advent Calendar που λένε και στο χωριό μου. Μια πολύ ωραία ιδέα για να μετρήσετε τις μέρες έως τα Χριστούγεννα, ξεκινώντας από την 1η Δεκεμβρίου.


Anvent Calendar


Το φετινό δικό μας ημερολόγιο είναι αυτά τα χαριτωμένα κουτάκια που το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζουν ένα  δεντράκι.

Για λεπτομέρειες και download του αρχείου δείτε εδώ.

Η διαδικασία απλή, εκτυπώνετε σε σκληρό χαρτί, κόβετε, κολλάτε και τα κουτάκια σας είναι έτοιμα.



step 1



step 1



step 1



Μέσα στα κουτάκια σας μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε. 
Εγώ για φέτος που ο γιος μου είναι 3 χρονών και κάτι, στα μισά και παραπάνω κουτιά έχω βάλει χαρτάκια με διάφορες δραστηριότητες που πρόκειται να κάνουμε, όπως για παράδειγμα χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, στολίδια κανέλας για το δέντρο, μπισκοτάκια κ.α. Σε άλλα κουτάκια έχω τοποθετήσει λιχουδιές και σε 4-5 έχω βάλει χαρτάκι που τον προτρέπει να ανοίξει ένα δωράκι (ένα επιτραπέζιο λόγω γιορτής, έναν κουμπαρά, πλαστελίνες, σφραγίδες, έναν χριστουγεννιάτικο φακό, ένα μικρό playmobil).



step 2



Εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο λιχουδιές, (αν και καλό είναι να τις αποφύγετε, μιας και λόγω ημερών όλο και κάποιο έξτρα γλυκάκι θα φάνε) ή μόνο δραστηριότητες ειδικά αν έχετε παραπάνω από ένα παιδάκι και ίσως κάποιο μικροδωράκι.



step 2



Αν σας άρεσε η ιδέα, δεν είναι αργά να την εφαρμόσετε και ας είναι ο Δεκέμβρης προ των πυλών. Τα παιδάκια σας θα το χαρούν πάρα πολύ, σας το εγγυώμαι.



Ευδοξία

Σχόλια