Στολίδια κανέλας για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω μια πάρα πολύ εύκολη "συνταγή", για να φτιάξετε με τα παιδάκια σας, στολίδια κανέλας για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, τα οποία μυρίζουν υπέροχα και θα μοσχομυρίζει όλο το σπίτι σας για μέρες. Εννοείται βέβαια πως δεν τρώγονται.

cinnamon ornaments

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλάτι
1/2 κούπα κανέλα
3/4 της κούπας ζεστό νερό

materials

Η διαδικασία απλή, σε ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά, τα ανακατεύετε και τέλος προσθέτετε και το νεράκι. Ανακατεύετε αρχικά με μια κουτάλα και μετά με τα χέρια. Η ζύμη θα είναι μαλακιά και δε θα κολλάει στα χέρια.

step 1


step 3

Στην συνέχεια ανοίγετε με ένα πλάστη τη ζύμη σας και με χριστουγεννιάτικα κουπάτ μπισκότων φτιάχνετε τα σχέδια σας, μην ξεχάσετε με ένα καλαμάκι να ανοίγετε τρύπες στο πάνω μέρος, ώστε να μπορέσετε να τα κρεμάσετε. Έπειτα ή τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και στο φούρνο με αλουμινόχαρτο από πάνω, στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή τα αφήνετε να στεγνώσουν μόνα τους για 24 ώρες. Με αυτή τη δοσολογία ζύμης βγαίνουν περίπου 20-22 κομμάτια.

step 4


step5


step 6

Μόλις στεγνώσουν αν θέλετε τα διακοσμείτε αλλά και αν δε θέλετε και σκέτα είναι μια χαρά.

step7

Και αυτό είναι το τελικό μας αποτέλεσμα.

ready

Μπείτε στην κουζίνα λοιπόν, πάρτε και τους μικρούς βοηθούς σας και ξεκινήστε....


Ευδοξία




Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.





Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.



Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest





Σχόλια