Δραστηριότητα ταύτισης με ξυλάκια


Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω μια δραστηριότητα, η οποία φτιάχνετε γρήγορα και εύκολα αλλά ταυτόχρονα πιστεύω πως θα αρέσει στα παιδάκια σας, είτε είναι οι μικροί μαθητές της τάξης σας, είτε τα παιδιά σας στο σπίτι.

Ταιριάζω τα ξυλακια

Είναι μια δραστηριότητα που βοηθάει στην εκμάθηση των χρωμάτων, στην ταύτιση αλλά και στην εξάσκηση της λεπτή τους κινητικότητα.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι: να εκτυπώσετε το αρχείο και στη συνέχεια να κόψετε και να πλαστικοποιήσετε τις κάρτες ή αν δε θέλετε να τις πλαστικοποιήσετε μπορείτε απλά να εκτυπώσετε σε χοντρό χαρτόνι, ώστε να σας κρατήσουν για περισσότερο καιρό. 

Υλικά

Η δραστηριότητα είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί. Αρχικά τους ζητάμε να ταυτίσουν τα ξυλάκια στις θέσεις με το αντίστοιχο χρώμα, ώστε να γίνει "σωστά" το μοτίβο. Στην συνέχεια αφήστε τα παιδάκια σας και να παίξουν και να πειραματιστούν.

Match


Η παραλλαγή που έκανα εγώ ήταν να δώσω στον Νικόλα και κενές-λευκές κάρτες για να τοποθετήσει τα ξυλάκια όπως εκείνος ήθελε και να φτιάξει τα δικά του σχέδια.


Play


 Μπορείτε επίσης, να ζητάτε από τα παιδιά να σας λένε το χρώμα από το κάθε ξυλάκι που τοποθετούν,  να μετράτε πόσα ξυλάκια βάζετε σε κάθε κάρτα, να γράψετε γράμματα, να κάνετε σχήματα κ.α.


Match the sticks




Σχόλια