Μια κάμπια πολύ πεινασμένη από τον Eric Carle

Την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε να διαβάζουμε με τον Νικόλα, το βιβλίο του Eric Carle "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη".
Του άρεσε τόσο πολύ που δεν περνούσε μέρα χωρίς να το διαβάσουμε τουλάχιστον 5 φορές. Διαβάζοντας το, οι πληροφορίες που παίρνεις απ αυτό το βιβλίο είναι τόσες πολλές, πού αποφάσισα να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, από την απλή ανάγνωση και την κουβεντούλα για το πως η κάμπια μεταμορφώνεται σε πεταλούδα.

Για όσους δεν ξέρουν το συγκεκριμένο βιβλίο (πράγμα αδύνατο βέβαια) είναι ένα βιβλίο που σε πρώτη φάση μιλάει για το πως μεταμορφώνεται η κάμπια σε πεταλούδα, σε δεύτερο χρόνο όμως μας μαθαίνει κι αλλά πράγματα όπως τις μέρες τις εβδομάδας, τους αριθμούς από το 1 έως το 5, την υγιεινή και ανθυγιεινή  διατροφή με τρόπο απλό αλλά ταυτόχρονα διδακτικό.
Η ιστορία της πεινασμένης κάμπιας είναι τόσο κατανοητή που μπορεί να διαβαστεί και σε παιδάκια αρκετά μικρά.




 Αφού το χιλιοδαβάσαμε όπως σας είπα και ο Νικόλας το κατανόησε πλήρως, σκέφτηκα πως είναι μια καλή αφορμή να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες με βάση την συγκεκριμένη ιστορία.

Αρχικά κάναμε κάποια φύλλα εργασίας όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, τα οποία βρήκα εδώ. Μπορεί να είναι στα Αγγλικά αλλά αυτό δε μας πτόησε να τα δουλέψουμε μια χαρά. Επέλεξα λοιπόν τα φύλλα που μας ταίριαζαν, τα εκτύπωσα και έτοιμα.


Βάλαμε στην σωστή σειρά την ιστορία της κάμπιας






Κόψαμε πάνω στις γραμμές



Συμπληρώσαμε το κενό με την σωστή εικόνα



Κάναμε τυπώματα με δακτυλομπογιές



Κυκλώσαμε τον σωστό αριθμό



Φτιάξαμε την κάμπια, βάζοντας τους αριθμούς στην σωστή σειρά



Σειροθετήσαμε την κάμπια και την πεταλούδα από την μεγαλύτερη στη μικρότερη




Στην συνέχεια φτιάξαμε σε χάρτινα πιάτα μιας χρήσεως την κάμπια και αφού τα βάψαμε κολλήσαμε πάνω τις μέρες και τι έφαγε την κάθε μέρα. Ταυτόχρονα μιλήσαμε για τις μέρες της εβδομάδες και τις επαναλάβαμε αρκετές φορές. Και μετα συζητήσαμε για το πόσο ωφέλιμα είναι τα φρούτα στην διατροφή μας και πόσο βλαβερά τα γλυκα.



The caterpillar on the plate




Έπειτα πήραμε κόκκινη και πράσινη δακτυλομπογιά και με ρολό από χαρτί υγείας κάναμε τυπώματα και φτιάξαμε την κάμπια.



Η επόμενη δραστηριότητα ήταν η μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα.
Βάψαμε ένα ξύλινο μανταλάκι με πράσινη δακτυλομπογιά, κολλήσαμε πράσινα πομ πομ του βάλαμε και πράσινο σύρμα πίπας για κεραίες και έτοιμη η κάμπια μας. Για να την κάνουμε πεταλούδα, πήραμε ένα φίλτρο από γαλλικό καφέ ο Νικόλας το χρωμάτισε με νερομπογιές και αφού στέγνωσε, στερεώσαμε τα πολύχρωμα φτερά στο μανταλάκι.
Η μεταμόρφωση ολοκληρώθηκε.






Για να εξασκηθούμε λίγο περισσότερο στην λεπτή κινητικότητα αλλά και στο συντονισμό ματιού και χεριού, έκοψα ένα μεγάλο φύλλο από χαρτόνι, έκανα τρύπες γύρω γύρω και έφτιαξα επίσης και μια μικρή κάμπια από πράσινο κίτρινο και λίγο κόκκινο σύρμα πίπας. Έδεσα στην κάμπια κόκκινο κορδονάκι και ζήτησα από τον Νικόλα να περνάει την κάμπια και το μαλλί μέσα από τις τρυπούλες του φύλλου.





Ευδοξία





Διαβάστε επίσης

Φύλλα εργασίας με θέμα "Η Άνοιξη" για παιδιά 2-3 ετών

Εύκολες δραστηριότητες για την εξάσκηση στη χρήση ψαλιδιού..








Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.


Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου