Παιχνίδι Χρωμάτων

Για την σημερινή ανάρτηση είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ενθουσιασμένη, γιατί δεν την έγραψα εγώ, αλλά μια πάρα πολύ καλή μου φίλη, παιδαγωγός και αυτή.
 Το παρελθόν που μας συνδέει είναι τεράστιο, έχουμε περάσει μαζί τα μαθητικά μας χρόνια αλλά και τα φοιτητικά. Οπότε όπως καταλαβαίνετε έχουμε υπάρξει εκτός από πολύ φίλες, συμμαθήτριες, συμφοιτήτριες και συγκάτοικοι για 4 ολόκληρα χρόνια.
Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζω την Μαρία στο blogoσπιτάκι μου.
Η Μαρία εργάζεται ως παιδαγωγός σε Παιδικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης και θα μοιράζεται μαζί μας, τις προτάσεις της για δραστηριότητες, τις οποίες θα μπορούμε να φτιάχνουμε με τα παιδάκια στο σπίτι ή αν είστε και εσείς παιδαγωγοί/νηπιαγωγοί με τους μικρούς μαθητές στην τάξη σας.

Colour game

Η πρώτη δραστηριότητα που θα σας παρουσιάσω, είναι ένα Παιχνίδι Χρωμάτων, το οποίο έφτιαξα για τα παιδάκια της τάξης μου και βοηθά ιδιαίτερα στην εκμάθηση των χρωμάτων, στην καλλιέργεια της ικανότητα ταύτισης, της λεπτής κινητικότητας και στον οπτικοκινητικό συντονισμό.
 Τα Χρώματα που επέλεξα να δουλέψω είναι το κόκκινο, το μπλε, το κίτρινο και το πράσινο.
Εσείς φυσικά μπορείτε να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας, βάζοντας όσα χρώματα θέλετε στην δραστηριότητα σας.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι: 

  • τέσσερα ρολά χαρτιού υγείας
  • 8 γλωσσοπίεστρα μεγάλα σε φυσικό χρώμα ή μικρά στα αντίστοιχα χρώματα 
  • τέμπερες στα ίδια χρώματα
  • 1 πινέλο 
Colour game

Χρωματίζουμε το κάθε ρόλο με ένα από τα χρώματα μας. Το ίδιο κάνουμε και στα γλωσσοπίεστρα του φυσικού χρώματος, χρωματίζοντας μόνο το πάνω μέρος. 

Colour game

Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο!!! 
Ξεκινάμε προτρέποντας τα παιδιά να βάλουν το κάθε γλωσσοπίεστρο μέσα στον σωστό κύλινδρο.
Είτε ζητάμε να ξεχωρίσουν για παράδειγμα μόνο τα κίτρινα, έπειτα τα κόκκινα κ.ο.κ, είτε τους τα δίνουμε όλα μαζί και εκείνα τα ταξινομούν ένα ένα, λέγοντας μας το χρώμα που βάζουν κάθε φορά.


Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η εύκολη δραστηριότητα, με πραγματικά απλά υλικά και να την κάνετε μαζί με τα παιδάκια σας.

Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.




Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.

Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest


Σχόλια