Αναρτήσεις

Εκτυπώσιμο σημαιάκι για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Εικόνα
Μου φαίνεται απίστευτο, ότι το καλοκαίρι κοντεύει να τελειώσει και σε λίγο καιρό αρχίζει η νέα σχολική χρόνια.


Εγώ όπως ίσως ξέρετε από την ανάρτηση  Ας γνωριστούμε καλύτερα... απέχω από τις τάξεις των Παιδικών Σταθμών τουλάχιστον 4 χρόνια.
Όμως φέτος αρχίζει η μαθητική πορεία του Νικόλα. Σε λίγες μέρες κλείνει τα 4 και αυτό σημαίνει "Προνήπια σας έρχομαι" (ο δήμος μας είναι μέσα σ αυτούς που καθιέρωσαν ήδη την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση).
Ο Νικόλας είναι ενθουσιασμένος και περιμένει πως και πως να ξεκινήσει σχολείο για πρώτη φορά. Μαζί με τον Νικόλα, όπως φαντάζεστε είμαστε και εμείς τρομερά ενθουσιασμένοι και θέλουμε πολύ να δούμε πως θα τα πάει στο σχολικό περιβάλλον μακριά από την μαμά και τον μπαμπά.
Γι αυτή μας την εμπειρία, ίσως γράψω μια άλλη ανάρτηση.

Η σημερινή ανάρτηση αφορά κυρίως παιδαγωγούς και νηπιαγωγούς.
Δημιούργησα το παρακάτω σημαιάκι για να χρησιμοποιηθεί τις πρώτες μέρες στο σχολείο, που γίνεται η γνωριμία με τους νέους μαθητές.

Αρχικά το…

6+1 Δραστηριότητες για να φτιάξετε busy bags

Εικόνα
Πριν λίγο καιρο χρειάστηκε να κάνουμε ένα πολύωρο ταξίδι. Γι' αυτόν το λόγο, σκέφτηκα να φτιάξω για τον Νικόλα μια busy bag, η οποία θα περιείχε διάφορες δραστηριότητες για να απασχοληθεί, είτε στο αυτοκίνητο καθ' οδόν (όσες ήταν εφικτό να γινούν) είτε στον προορισμό μας, αφού επέλεξε να μην πάρει κανένα από τα παιχνίδια του μαζί. Αν και εδώ που τα λέμε και να έπαιρνε αμφιβάλλω αν θα τα έπαιζε. 

Τι είναι η busy bag?

Για όσους δεν έχουν ξανακούσει τον όρο, είναι στην ουσία μια τσάντα ή ένα κουτί (busy box) μέσα στα οποία τοποθετούνται υλικά (δραστηριότητες) για να απασχοληθούν τα παιδιά, σε ώρες που είναι λίγο δύσκολο να κινηθούν ή να τρέξουν, όπως για παράδειγμα σε ένα ταξίδι.
Μέσα σε μια τέτοια τσάντα μπορείτε να βάλετε και απλά πράγματα όπως, ένα μπλοκ με μαρκαδόρους, πλαστελίνες, βιβλία, παζλ κ.α.
Εγώ επέλεξα να φτιάξω τις δραστηριότητες για περισσότερη πρωτοτυπία και για να σιγουρευτώ ότι όντως ο Νικόλας θα απασχολούνταν.

Η busy bag λοιπον λειτούργησε αρκετά καλά μπορώ να…

Εκτυπώσιμο Καλοκαιρινό Παιχνίδι με κάρτες

Εικόνα
Πριν από αρκετές μέρες, ένα μεσημέρι που ο Νικόλας βαριόταν απίστευτα και κανένα παιχνίδι ή δραστηριότητα δεν ήταν ικανά να τον κάνουν να ξεπεράσει αυτή του την βαρεμάρα, αποφάσισα να φτιάξω ένα παιχνίδι με κάρτες, γι' αυτές ακριβώς τις ώρες, που τα παιδιά δεν ξέρουν με τι να ασχοληθούν και κάθε πρόταση της μαμάς, "τρώει" άκυρο.Εννοείτε βέβαια πως το παιχνίδι αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδαγωγούς και νηπιαγωγούς για τα παιδάκια στον Παιδικό Σταθμό ή το Νηπιαγωγείο. Απλά προσαρμόζεται ο βαθμός δυσκολίας από την ηλικία των παιδιών που θα παίξουν.
Ο Νικόλας λατρεύει τα επιτραπέζια και γενικότερα τα παιχνίδια που θα σε κάτσουν κάτω να σκεφτείς, για να παίξεις.  Το θέμα που επέλεξα να χρησιμοποιήσω ήταν το παγωτό. Η επιλογή του θέματος δεν ήταν τυχαία αφού ήθελα από την πρώτη στιγμή που θα το δει, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Και νομίζω το κατάφερα.
Εδώ κατεβάζετε το αρχείο
Αφού εκτυπώσετε το αρχείο, κόβετε πάνω στις γραμμές και πλαστικοποιείτε για μεγαλύτερη…

Φτιάχνουμε χρωματιστά ψαράκια

Εικόνα
Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω έναν τρόπο να φτιάξετε χρωματιστά ψαράκια, χωρίς πολλά υλικά.


Η κατασκευή αυτή έχει έναν μικρό βαθμό δυσκολίας ως προς τον τρόπο που πρέπει να τοποθετηθούν οι λωρίδες στο ψαράκι. Επομένως τα μικρότερα παιδάκια, ίσως δυσκολευτούν και χρειαστούν την βοήθεια σας. Τα μεγαλύτερα παιδιά όμως πιστεύω θα το διασκεδάσουν, ειδικά αν το ψαράκι σας είναι λιγάκι μεγάλο, ώστε να περάσουν αρκετές λωρίδες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
χαρτί λευκό   χάρτινες χρωματιστές, λεπτές λωρίδες  ψαλίδι  κόλλα


Αρχικά σχεδιάζουμε και κόβουμε ένα ψάρι στο λευκό χαρτί, το διπλώνουμε ακριβώς στη μέση και κόβουμε πάλι με τέτοιο τρόπο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Έπειτα το ανοίγουμε και ξεκινάμε να περνάμε τις χρωματιστές λωρίδες ανάμεσα στις άσπρες του ψαριού.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες μας.

Ψαλιδίζουμε λιγάκι τις λωρίδες που εξέχουν για να σχηματίσουμε τα πτερύγια του και αν θέλουμε κολλάμε ή σχεδιάζουμε ένα μάτι. Επίσης από τις λωρίδες που περίσσεψαν…

Ας γνωριστούμε καλύτερα...

Εικόνα
Η σημερινή ανάρτηση είναι κάπως διαφορετική σε σχέση με ότι έχω ανεβάσει μέχρι τώρα.  Όταν ξεκίνησα το blog πίστευα ότι πέρα από την οικογένεια μου άντε και κανέναν γνωστό δε θα με διάβαζε κανείς άλλος. Και όμως με διαβάζουν άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν προσωπικά, επομένως δεν γνωρίζουν ούτε πια είμαι, ούτε από έρχομαι, ούτε που πάω.


Γι' αυτόν λοιπόν το λόγο αποφάσισα να σας γράψω κάποια πράγματα για μένα και για το blogοσπιτάκι μου.  Όπως και εγώ στα blogs που διαβάζω, θέλω να ξέρω ποιός "κρύβεται" από πίσω, έτσι ίσως και εσείς να θέλετε να μάθετε ποια είμαι.

Αν σας ενδιαφέρει να με μάθετε συνεχίστε να διαβάζετε αυτή την ανάρτηση, αν δεν σας ενδιαφέρει, απλά αγνοήστε την.


Το όνομά μου είναι Ευδοξία και κουβαλάω στην πλάτη μου 33 χρόνια και 7 μήνες.Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Χαλκιδικής, το Κασσανδρινό (βρίσκεται στην Κασσάνδρα, το πρώτο ποδαράκι της Χαλκιδικής) μπορεί να είναι μικρό αλλά είναι πανέμορφο.Είμαι Αιγόκερως με ωροσκόπο Αιγόκαιρω (πιο Αιγόκαιρως …

Παγάκια με πομ πομ/Pom pom ice cubes

Εικόνα
Στην σημερινή ανάρτηση, θα σας δείξω μια εκδοχή αισθητηριακού παιχνιδιού (messy play) που κάναμε με τον Νικόλα και στ' αλήθεια ξετρελάθηκε.


 Από την μέρα που δοκιμάσαμε την συγκεκριμένη δραστηριότητα, την επαναλάβαμε τουλάχιστον 5-6 φορές ακόμα.


Βέβαια όταν την κάναμε για πρώτη φορά ήταν καλοκαίρι...μετά τα πράγματα με τον καιρό κάπως άλλαξαν και το καλοκαίρι μετατράπηκε σε φθινόπωρο.
Ελπίζω μέχρι να ανέβει αυτή η ανάρτηση, να ξανακαλοκαιριάσει.

Νομίζω δεν υπάρχει κάτι περισσότερο διασκεδαστικό για το καλοκαίρι ή τέλος πάντων τις ηλιόλουστες μέρες από τα παιχνίδια με το νερό.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, είναι τρομερά απλή στο να την προετοιμάσεις και το παιδί είναι ελεύθερο  να χρησιμοποιήσει την φαντασία του για να δημιουργήσει ότι θέλει με τα παγάκια του.

Την ιδέα της δραστηριότητας πήραμε από εδώ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε ειναι:
Πομ πομ
Παγοθήκες
Νερό


Τοποθετούμε τα πομ πομ μέσα στις παγοθήκες (όσες πιο πολλές παγοθήκες, τόσα πιο πολλά παγάκια άρα και περισσότερη διασκέδασ…

Καλοκαιρινές Ασκήσεις για παιδιά ηλικίας 3+

Εικόνα
Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δώσω τις ασκήσεις που είχα φτιάξει πέρυσι για τον Νικόλα, με θέμα το Καλοκαίρι βέβαια.  Οι Ασκήσεις περιλαμβάνουν λίγο απ' όλα. Έχουν ζωγραφική, χαρτοκολλητική, ασκήσεις νόησης. Και η ηλικία στην οποία απευθύνονται είναι από 3 χρονών και πάνω.


Εάν σας αρέσουν να δουλεύετε τέτοιου είδους ασκήσεις με τα παιδάκια σας, εκτυπώστε τα αρχεία που σας δίνω παρακάτω. Φυσικά καλό θα ήταν προηγουμένως να έχετε μιλήσει γενικότερα για την εποχή του Καλοκαιριού και τι αυτή περιλαμβάνει, ώστε οι ασκήσεις να γίνουν συμπληρωματικά.

Καλοκαιρινές Ασκήσεις (Καλοκαίρι)Καλοκαιρινές Ασκήσεις (Ζώα της Θάλασσας)
Καλοκαιρινές Ασκήσεις (Φρούτα του Καλοκαιριού)Ευδοξία


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργίαστο Facebook.
Και ακολουθήστε με σεInstagramκαιPinterest