Αναρτήσεις

Οι 10 πιο πολυδιαβασμένες αναρτήσεις στο Παιχνίδι και Δημιουργία για το 2018

Εικόνα
Καλή χρονιά σε όλους, εύχομαι το 2019 να μας φέρει μόνο υγεία, αγάπη και θετική ενέργεια και να κρατήσει μακριά κάθε τι αρνητικό. Παρακαλώ 2019, ας είσαι καλό μαζί μας.
Πρώτη ανάρτηση του νέου έτους, μια ανάρτηση ανασκόπηση, μια ανάρτηση για να αποχαιρετήσουμε την blogoχρονιά που μας πέρασε. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να κοιτάς προς τα πίσω και να κάνεις τον απολογισμό σου, είτε για να δεις αυτά που κέρδισες, είτε για να δεις αυτά που έχασες, σε όλους τους τομείς της ζωής. Η αρχή της χρονιάς είναι μια καλή στιγμή γι' αυτήν την δουλίτσα.
Και μετά από αυτό το φιλοσοφικό λογύδριο, πάμε να σας δείξω σήμερα τις 10 πιο πολυδιαβασμένες αναρτήσεις που δημοσιεύτηκαν μέσα στο 2018, τις πιο ενδιαφέρουσες, αυτές που τράβηξαν την προσοχή σας και τους αφιερώσατε χρόνο για να τις διαβάσετε, όπως αυτές προκύπτουν από τον αριθμό προβολών.  Και με την ευκαιρία, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, για τον χρόνο που περνάτε διαβάζοντας το blog μου και ότι ανεβαίνει σε αυτό.


Ξεκινώντας με το νούμερο 10 συναντά…

Blogmas day 19/Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού

Εικόνα
Blogmas day 19 και σήμερα θα σας δείξω πως οργάνωσα ένα Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού, όπου θησαυρός βλέπε ένα κουτί πλαστελίνες. Η πλαστελίνη θεωρώ πως είναι ένα κλασικό αγαπημένο παιχνίδι για όλα τα παιδιά και για τον Νικόλα φυσικά, οπότε το εντάσσω κάθε χρόνο στα δωράκια του ημερολόγιου αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, γιατί ξέρω πως θα το χαρεί και θα παίξει αμέσως με αυτές.


Σκέφτηκα λοιπόν πως θα ήταν κάπως πιο συναρπαστικό να ψάξει, για να βρει το δωράκι της ημέρας από το να του το δώσω απλά. Όχι όμως να ψάχνει τυχαία από εδώ και από κει μέσα στο σπίτι αλλά να ψάχνει για φακελάκια μέσα στα οποία θα υπάρχουν γρίφοι που θα πρέπει να λύσει για να φτάσει στο επόμενο σημείο-φακελάκι-γρίφο.


Αρχικά εντόπισα τα 10 σημεία μέσα στο σπίτι που θα έκρυβα τα φακελάκια, έπειτα σκέφτηκα ένα γρίφο για το κάθε σημείο όπως για παράδειγμα "Το Χειμώνα το ανάβουμε για να ζεσταθούμε" = τζάκι, άρα πρέπει να ψάξει κάπου γύρω στο τζάκι για να βρει το επόμενο φακελάκι για να οδηγηθ…

Blogmas day 18/Φτιάχνουμε εύκολα στολίδια για το δέντρο μας...

Εικόνα
Blogmas day 18 να μαι πάλι στο καθήκον, μιας και τις τελευταίες μέρες χρειαζόμουν ένα μικρό διάλειμμα, γιατί άρχισα να πιέζομαι και να αγχώνομαι για τις αναρτήσεις που πραγματικά δε προλάβαινα να ετοιμάσω. Στέρεψε ο ελεύθερος χρόνος, στέρεψα και από ιδέες οπότε αποφάσισα να σταματήσω να πάρω μια ανάσα, να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη και να επιστρέψω, ελπίζοντας να το φτάσουμε το blogmas μέχρι τέλους.  Για να δούμε, θα τα καταφέρω!!!!
Αρκετά με τις δικαιολογίες πάμε να σας δείξω πως να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο σας με τρόπο εύκολο τρόπο και φτηνά υλικά. Υπόσχομαι ότι είναι η τελευταία πρόταση για στολίδια, μετά τα στολίδια με πομ πομ και τα στολίδια από ζύμη κανέλας, όμως ακόμα και αν το δεντράκι σας έχει αρκετά στολίδια, πιστέψτε με τα συγκεκριμένα δεν θα το φορτώσουν καθόλου, γιατί είναι μικρά και διακριτικά. Επίσης μπορείτε να δείξετε την διαδικασία στα παιδιά σας και να τα αφήσετε να τα φτιάξουν μόνα τους, θεωρώ ότι δεν θα δυσκολευτούν καθόλου αντίθετα θα το διασκεδάσουν.


Τ…

Blogmas day 14/DIY Χριστουγεννιάτικα κουδουνάκια

Εικόνα
Blogmas day 14 και σήμερα φτιάχνουμε μόνοι μας Χριστουγεννιάτικα κουδουνάκια, τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε με τα παιδάκια μας ευκολα και γρήγορα και να χρησιμοποιηθούν συνοδεία σε κάλαντα ή οποιοδήποτε Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Εμείς τα φτιάξαμε και τα δώσαμε στην δασκάλα του νηπιαγωγείου αν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν σε δραστηριότητες.


Όπως σας είπα γίνονται πολύ εύκολα, μπορούν άνετα να τα φτιάξουν και τα μικρά παιδιά μόνα τους. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι: Σύρμα πίπας Κουδουνάκια Ξυλάκια χειροτεχνίας, είτε χρωματιστά, είτε σε φυσικό χρώμα και τα βάφετε εσείς.

Η διαδικασία έχει ως εξής:  Περνάμε τα κουδουνάκια στο σύρμα, εμείς βάλαμε τρία για περισσότερο ήχο, εσείς βάλτε περισσότερα ή και λιγότερα αν θελετε

και τυλίγουμε το σύρμα γύρω από το ξυλάκι. Έτοιμα τα κουδουνάκια σας...


11 μέρες μέχρι τα ΧριστούγενναΕυδοξίαΔείτε ακόμα
Όλες οι αναρτήσεις του Blogmas 2018


Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε …

Blogmas day 13/Χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας (προγραφικά και εξάσκησης ψαλιδιού)

Εικόνα
Blogmas day 13 και σήμερα θα σας δείξω τα Χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας που έφτιαξα τόσο για την εξάσκηση της προγραφής όσο και της χρήσης του ψαλιδιού.


Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο ο Νικόλας δείχνει ενδιαφέρον για την γραφή και κυρίως για την γραφή του ονόματός του. Προφανώς στο σχολείο η δασκάλα τα προτρέπει πάνω στις ζωγραφιές τους και τις εργασίας τους να γράφουν μόνα τους το όνομά τους, γιατί σε οτιδήποτε φέρει στο σπίτι, υπάρχει πάνω η προσπάθεια να γράψει το όνομά του.  Πιστεύω λοιπόν πως χρειάζεται λίγο εξάσκηση το μικρό χεράκι του, ώστε αργότερα να τα καταφέρει καλύτερα.  Εννοείται βέβαια πως όλο αυτό γίνεται χωρίς πίεση και μέσα στο γενικότερο κλίμα της Χριστουγεννιάτικης δημιουργίας που επικρατεί. 
Συμπληρωματικά με τις προγραφικές ασκήσεις έφτιαξα και φύλλα για την εξάσκηση στην χρήση του ψαλιδιού. Μιας και αρέσει πάρα πολύ στον Νικόλα να κόβει, είπα να δημιουργήσω μια ακόμα ευκαιρία για περισσότερο κόψιμο. Για περισσότερες ιδέες στην χρήση του ψαλιδιού πατή…

Blogmas day 12/Χριστουγεννιάτικες χρωμοσελίδες

Εικόνα
Blogmas day 12, φτάσαμε στα μισά του blogmas και έχουμε άλλες τόσες μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.  Σήμερα θα σας δείξω κάποιες Χριστουγεννιάτικες χρωμοσελίδες που έφτιαξα και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε, είτε δίνοντάς τες στα παιδάκια σας απλά να τις χρωματίσουν ή διακοσμήσουν, είτε να σας βοηθήσουν σαν πατρόν για άλλες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Τα σχέδια που απεικονίζονται είναι τα παρακάτω και πιστεύω αν θέλετε τέτοιου είδους χρωμοσελίδες στις συγκεκριμένες να βρείτε αυτό που ψάχνετε.Κατεβάστε εδώ το αρχείο13 μέρες για τα Χριστούγεννα.
Ευδοξία


Δείτε ακόμαΌλες οι αναρτήσεις του Blogmas 2018


Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργίαστο Facebook. Και ακολουθήστε με σεInstagramκαιPinterest

*Τις χρωμοσελίδες τις έφτιαξα χρησιμοποιώντας γραφικά από το MyCuteGraphics και είναι μόνο για προσωπική σας χρήση.

Blogmas day 11/Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα

Εικόνα
Blogmas day 11 και σήμερα θα σας δείξω 2 κατασκευές με γλωσσοπίεστρα, τις οποίες είχαμε φτιάξει για τα περσινά Χριστούγεννα αλλά τις χρησιμοποιήσαμε και στην φετινή μας Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
Είναι κατασκευές πολύ εύκολες που μπορείτε να δημιουργήσετε με τα παιδάκια σας (αν είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να τις κάνουν εξ ολοκλήρου μόνα τους) και να τις χαρίσετε σε αγαπημένα πρόσωπα.
Για τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που θα ακολουθήσετε πατήστε ΕΔΩ14 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.Ευδοξία


Δείτε ακόμαΌλες οι αναρτήσεις του Blogmas 2018


Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργίαστο Facebook. Και ακολουθήστε με σεInstagramκαιPinterest