Αναρτήσεις

Blogmas day 13/ Παίζουμε "Christmas Bingo Game"

Εικόνα
Blogmas day 13 και σήμερα παίζουμε ένα παιχνίδι, που ενώ προηγουμένως δεν το είχαμε ξαναπαίξει ποτέ, το αγαπήσαμε πολύ. Το παιχνίδι αυτό, είναι το Bingo.
Το Bingo είναι ένα παιχνίδι τύχης, σαν λοταρία ας πούμε που τραβάς λαχνούς.


Μέσα στο αρχείο θα βρείτε 3 σελίδες με 1 καρτέλα στην κάθε σελίδα και μια σελίδα με με τις εικόνες οι οποίες περιλαμβάνονται στις 3 καρτέλες.
Οι εικόνες σε κάθε καρτέλα είναι με διαφορετική σειρά.

Αφού εκτυπώσετε, πλαστικοποιήσετε και κόψετε τις καρτέλες και τις μικρές εικόνες.
Το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει...


Παίρνει κάθε παίκτης από μια καρτέλα, τοποθετούμε τις μικρές κάρτες σε ένα κουτί ή ένα πουγκί και ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης παίζει πρώτος. Τραβάει έναν λαχνό χωρίς να βλέπει και ανάλογα την εικόνα που θα τραβήξει θα βάλει πάνω στην αντίστοιχη της καρτέλας του ένα κυβάκι/ πομ πομ/ m&m's/ οτιδήποτε θέλει, στη συνέχεια ο λαχνός ξαναμπαίνει πίσω.
Σε περίπτωση που τον λαχνό που τραβήξει τον έχει ήδη, τον αφήνει ξανά μέσα και παίζει ο επόμενος…

Blogmas day 12/ Ασκήσεις Παρατηρητικότητας

Εικόνα
Blogmas day 12 και σήμερα έχουμε Ασκήσεις Παρατηρητικότητας.


Μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι ασκήσεις γιατί εκτός από το ότι το παιδί πρέπει να παρατηρήσει προσεκτικά και να βρει πιο είναι το διαφορετικό ή πιο σχέδιο ακολουθεί, πρέπει να δικαιολογήσει και την επιλογή του επομένως καλλιεργείται το λεξιλόγιο, η λογική σκέψη, η φαντασία, η αντίληψη.

Μέσα στο αρχείο θα βρείτε 3 σελίδες, με 3 διαφορετικές ασκήσεις.
Υπάρχουν δύο τρόποι, που μπορείτε να τις παρουσιάσετε στα παιδιά.


Ο ένας τρόπους είναι να τις εκτυπώσετε απλά και να τις δώσετε σαν φύλλο εργασίας. Οπότε το παιδί θα πρέπει να κόψει, να κολλήσει, να κυκλώσει την σωστή απάντηση.


Και ο άλλος είναι να τις εκτυπώσετε, να τις πλαστικοποιήσετε και να χρησιμοποιηθούν σαν παιχνίδια ξανά και ξανά. Τοποθετώντας μανταλάκια στην σωστή απάντηση.


Στην πρώτη άσκηση τα παιδιά θα πρέπει να εντοπίσουν την συνέχεια του μοτίβου και να τοποθετήσουν το σωστό σκίτσο, στο σωστό πλαίσιο.
Αν επιλέξετε την πλαστικοποιήση σε αυτή την άσκηση, κολλήστε…

Blogmas day 11/ DIY Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Εικόνα
Blogmas μέρα 11 και σήμερα φτιάχνουμε κάρτες με Χριστουγεννιάτικες ευχές για να τις στείλουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα.


Μου αρέσει πολύ η ιδέα των χειροποίητων καρτών και είναι κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο. Φέτος στα πλαίσια του Blogmas σκέφτηκα να δημιουργήσω κάποια πρότυπα, ώστε να τα εκτυπώσουμε, να τα χρωματίσουμε και να ευχηθούμε Καλές Γιορτές με τις δικές μας κάρτες.
 Μέσα στο αρχείο θα βρείτε 4 διαφορετικές κάρτες για να διαλέξετε οποία ή όποιες σας αρέσουν.
Αφού εκτυπώσετε, ιδανικά σε χαρτί των 120 gsm κόψτε γύρω γύρω την κάρτα και χρωματίστε την όπως σας αρέσει. Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε την κάρτα με χρυσόσκονη ή Χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα.


Σε περίπτωση που δεν έχετε χαρτί των 120 gsm, εκτυπώστε σε αυτό που έχετε και κολλήστε εσωτερικά της κάρτας, ένα χρωματιστό χαρτόνι μεγέθους Α4. 
Κατεβάστε το αρχείο εδώ
14 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!
Αν σου άρεσε pin it
Διαβάστε επίσης Blogmas day 10/ Παίζουμε με τους αριθμούςBlogmas day 11/Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσ…

Blogmas day 10/ Παίζουμε με τους αριθμούς

Εικόνα
Blogmas day 10 και σήμερα έχουμε δραστηριότητες με αριθμούς. Με την βοήθεια των Χριστουγεννιάτικων εικόνων που έχω χρησιμοποιήσει τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς από 1 έως το 10 και την αντιστοιχία κάθε αριθμητικού ψηφίου με την ποσότητα.


Όπως θα δείτε στο αρχείο, περιλαμβάνονται 2 δραστηριότητες τις οποίες θα κατεβάσετε, θα εκτυπώσετε και θα πλαστικοποιήσετε.  Στην πρώτη θα κόψετε τις κάρτες και θα ζητήσετε από τα παιδιά να μετρούν τα κομφετί μέσα στις Χριστουγεννιάτικες μπάλες και να τοποθετούν ένα μανταλάκι στο σωστό αριθμό που βρίσκεται από κάτω.

Αν δεν θέλετε να το κάνετε με αυτό τον τρόπο, απλά εκτυπώστε τις σελίδες δώστε τες έτσι στα παιδιά και ζητήστε να κυκλώνουν τον σωστό αριθμό.
Στην δεύτερη δραστηριότητα εκτυπώστε την σελίδα με το μεγάλο στολίδι και τα κομφετί και αφού τα κόψετε, ζητήστε από τα παιδιά να τοποθετήσουν μέσα στο στολίδι τόσα κομφετί όσα ο αριθμός που θα τους πείτε. Εγώ χρησιμοποίησα μαγνητικούς αριθμούς.

 Οι δραστηριότητες αυτές βοηθούν το παιδί να αναπτύξ…