Blogmas day 12/ Ασκήσεις Παρατηρητικότητας

Blogmas day 12 και σήμερα έχουμε Ασκήσεις Παρατηρητικότητας.


Μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι ασκήσεις γιατί εκτός από το ότι το παιδί πρέπει να παρατηρήσει προσεκτικά και να βρει πιο είναι το διαφορετικό ή πιο σχέδιο ακολουθεί, πρέπει να δικαιολογήσει και την επιλογή του επομένως καλλιεργείται το λεξιλόγιο, η λογική σκέψη, η φαντασία, η αντίληψη.

Μέσα στο αρχείο θα βρείτε 3 σελίδες, με 3 διαφορετικές ασκήσεις.
Υπάρχουν δύο τρόποι, που μπορείτε να τις παρουσιάσετε στα παιδιά.


Ο ένας τρόπους είναι να τις εκτυπώσετε απλά και να τις δώσετε σαν φύλλο εργασίας. Οπότε το παιδί θα πρέπει να κόψει, να κολλήσει, να κυκλώσει την σωστή απάντηση.


Και ο άλλος είναι να τις εκτυπώσετε, να τις πλαστικοποιήσετε και να χρησιμοποιηθούν σαν παιχνίδια ξανά και ξανά. Τοποθετώντας μανταλάκια στην σωστή απάντηση.


Στην πρώτη άσκηση τα παιδιά θα πρέπει να εντοπίσουν την συνέχεια του μοτίβου και να τοποθετήσουν το σωστό σκίτσο, στο σωστό πλαίσιο.
Αν επιλέξετε την πλαστικοποιήση σε αυτή την άσκηση, κολλήστε τις μικρές κάρτες πάνω σε μανταλάκια ώστε το παιδί να τοποθετεί το σωστό μανταλάκι στο πλαίσιο.

Στην δεύτερη και τρίτη άσκηση θα πρέπει να εντοπίσουν τι δεν ταιριάζει σε κάθε σειρά και φυσικά να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.


Κατεβάστε το αρχείο εδώ


13 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!


Αν σου άρεσε pin it


Διαβάστε επίσης

Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest




Σχόλια