Blogmas day 5/ Στόλισε το δεντράκι σου (Δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας)

Blogmas day 5 σήμερα και έφτιαξα ένα πολύ απλό παιχνίδι, που συνδυάζει την διασκέδαση με την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας.


Μέσα στο εκτυπώσιμο αρχείο θα βρείτε μόνο ένα δεντράκι με μικρούς κύκλους. 
Εγώ σας προτείνω 2-3 τρόπους να το χρησιμοποιήσετε, αλλά είμαι σίγουρη πως εσείς θα σκεφτείτε άλλους δέκα. Και αυτό είναι το ενδιαφέρον καθώς ο καθένας μας το φέρνει στα μέτρα του παιδιού ή των παιδιών στα οποία απευθύνεται.
Η δραστηριότητα λοιπόν είναι ιδανική και για μικρά παιδάκια αν την προσαρμόσετε στην ηλικίας τους αλλά και σε μεγαλύτερα αν αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας. 


Από τα μικρότερα παιδάκια για παράδειγμα, ζητήστε να τοποθετήσουν μέσα στους κύκλους πομ πομ, είτε απλά με το χεράκι τους, είτε με μια τσιμπίδα. Διαφορετικά ζητήστε ένα συγκεκριμένο χρώμα, αν θέλετε να επικεντρωθείτε στην εκμάθηση των χρωμάτων.
 Άλλα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την υλοποίηση της δραστηριότητας, είναι τα κουμπιά ή μικρά κομμάτια πλαστελίνης σε διάφορα χρώματα, τα οποία τα παιδιά θα τα κάνουν μπαλίτσες και θα τα τοποθετούν μέσα στους κύκλους.


Στα μεγαλύτερα παιδιά τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζάρι και να τοποθετούν κουμπιά, πομ πομ ή οτιδήποτε άλλο, ανάλογα τον αριθμό που θα δείξει το ζάρι. 

Όπως είχα αναφέρει και στο παιχνίδι με τον τροχό, μπορείτε να εκτυπώσετε το αρχείο μία φορά και το παιδί να απασχοληθεί μόνο του ή να εκτυπώσετε περισσότερες φορές και να παίξετε και εσείς μαζί του. 

Κατεβάστε το αρχείο εδώ


20 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!

Αν σου άρεσε pin it


Διαβάστε επίσης

Blogmas day 5/Φτιάχνουμε στολίδια από ζύμη κανέλας


Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest







Σχόλια