Blogmas day 7/ Δραστηριότητα εκμάθησης σχημάτων

Blogmas day 7 και να μια καλή ευκαιρία να μάθουμε ή να εξασκηθούμε στα σχήματα.
 Επειδή με αφορμή τα Χριστούγεννα όλες οι νέες γνώσεις που δέχονται τα παιδιά γίνονται πιο διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες, είπα να μην αφήσω κανένα κομμάτι ανεκμετάλλευτο. 
Σχήματα για σήμερα λοιπόν και πάμε να σας δείξω, τι έχω ετοιμάσει!

Μέσα στο αρχείο θα βρείτε 8 κάρτες με 8 σχήματα και αντίστοιχα τα 8 σχήματα μόνα τους. 
Στην πρώτη σελίδα υπάρχουν τα 4 βασικά σχήματα (τετράγωνο, τρίγωνο, κύκλος, ορθογώνιο) ενώ στην δεύτερη σελίδα έχω διαλέξει 4 ακόμα σχήματα (ρόμβος, εξάγωνο, τραπέζιο, αστέρι) σε περίπτωση που θέλετε να εμπλουτίσετε λίγο παραπάνω το θέμα ή τα παιδιά είναι μεγαλύτερα.


Ο ένας τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες, είναι απλά να τις δείξετε στα παιδιά, να ονομάσετε τα σχήματα, να ζητήσετε να τα επαναλάβουν και στην συνέχεια να βρουν μέσα στο χώρο αντικείμενα από το σχήμα που θα τους πείτε εσείς.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξετε μπροστά τους τις κάρτες και να ταιριάξουν πάνω σε αυτές τα μεμονωμένα σχήματα, λέγοντας το όνομα του κάθε σχήματος καθώς και το χρώμα.


Και μια τρίτη εκδοχή είναι να φτιάξουν τα παιδιά το κάθε σχήμα με πλαστελίνη και να το ταιριάξουν πάνω στην σωστή κάρτα.


Στα μικρότερα παιδάκια χρησιμοποιήστε μόνο τον κύκλο, το τρίγωνο και το τετράγωνο και δουλέψτε με αυτά. 

Κατεβάστε το αρχείο εδώ

18 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!


Αν σου άρεσε pin it



Διαβάστε επίσης

Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest









Σχόλια