Blogmas day 4/ Παιχνίδι ταξινόμησης και εκμάθησης χρωμάτων

Blogmas day 4 με ένα παιχνίδι ταξινόμησης και εκμάθησης χρωμάτων με Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα.


Μέσα στο αρχείο που σας δίνω παρακάτω, θα βρείτε 10 κάρτες στις οποίες απεικονίζονται 10 Χριστουγεννιάτικες μπάλες, σε 10 διαφορετικά χρώματα. Κάτω από κάθε μπάλα υπάρχουν 3 κενά πλαίσια, που θα πρέπει τα παιδιά να τοποθετήσουν τα 3 αντικείμενα του ίδιου χρώματος (γυάλινη μπάλα-μπότα-δέντρο) τέλος δίπλα σε κάθε μπάλα θα πρέπει να ταιριάξουν και το όνομα του χρώματος, στο οποίο αναφέρονται.


Τις μικρές κάρτες μπορείτε να τις στήσετε όπως θέλετε, είτε ανοιχτές για να τις βλέπει το παιδί και να επιλέγει, είτε  κλειστές. Να τις τραβάει δηλαδή μία μία και να τις ταιριάζει εκεί που πρέπει.


Εγώ επέλεξα να το κάνω sensory play. Έβαψα κόκκινα και πράσινα μακαρόνια και τα τοποθέτησα μέσα σε ένα κουτί, πρόσθεσα διάφορα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα για να το εμπλουτίσω και τέλος έκρυψα μέσα σε αυτό, τις μικρές κάρτες. Τις μεγάλες κάρτες  τις τοποθέτησα όλες ανοιχτές, δίπλα. Σ' αυτές τις δραστηριότητες μας βοηθάει πάρα πολύ, το τραπεζάκι Flisat από ΙΚΕΑ


Μόλις η ταξινόμηση τελείωσε, τα παιδιά έπαιξαν μόνο με το περιεχόμενο κουτιού και το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα. 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν τα παιδάκια σας είναι μικρότερης ηλικίας. Πιο απλοποιημένο και με λιγότερα χρώματα. Ξεκινήστε με ένα-δυο χρώματα και σιγά σιγά προχωρήστε και στα υπόλοιπα. 

Εναλλακτικά μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε τις κάρτες σαν παιχνίδι αλλά σαν φύλλο εργασίας. 
Σε αυτή την περίπτωση, τα παιδιά θα πρέπει να κόψουν και να κολλήσουν.

Κατεβάστε το αρχείο εδώ


21 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!


Αν σου άρεσε pin it



Διαβάστε επίσης

Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest
























Σχόλια