Blogmas day 10/ Παίζουμε με τους αριθμούς

Blogmas day 10 και σήμερα έχουμε δραστηριότητες με αριθμούς. Με την βοήθεια των Χριστουγεννιάτικων εικόνων που έχω χρησιμοποιήσει τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς από 1 έως το 10 και την αντιστοιχία κάθε αριθμητικού ψηφίου με την ποσότητα.


Όπως θα δείτε στο αρχείο, περιλαμβάνονται 2 δραστηριότητες τις οποίες θα κατεβάσετε, θα εκτυπώσετε και θα πλαστικοποιήσετε. 
Στην πρώτη θα κόψετε τις κάρτες και θα ζητήσετε από τα παιδιά να μετρούν τα κομφετί μέσα στις Χριστουγεννιάτικες μπάλες και να τοποθετούν ένα μανταλάκι στο σωστό αριθμό που βρίσκεται από κάτω.


Αν δεν θέλετε να το κάνετε με αυτό τον τρόπο, απλά εκτυπώστε τις σελίδες δώστε τες έτσι στα παιδιά και ζητήστε να κυκλώνουν τον σωστό αριθμό.

Στην δεύτερη δραστηριότητα εκτυπώστε την σελίδα με το μεγάλο στολίδι και τα κομφετί και αφού τα κόψετε, ζητήστε από τα παιδιά να τοποθετήσουν μέσα στο στολίδι τόσα κομφετί όσα ο αριθμός που θα τους πείτε. Εγώ χρησιμοποίησα μαγνητικούς αριθμούς.


 Οι δραστηριότητες αυτές βοηθούν το παιδί να αναπτύξει και να αποκτήσει: μαθηματικές ικανότητες όπως αναγνώριση αριθμών και συσχέτιση αριθμών και ποσοτήτων. Λογική και Παρατηρητικότητα μιας και απαιτεί να αναγνωρίσει και να συσχετίσει αριθμούς και αντικείμενα. Κινητικές ικανότητες αφού με την συγκεκριμένη δραστηριότητα εξασκεί τα χέρια του και την λεπτή κινητικότητα.


Κατεβάστε το αρχείο εδώ

15 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!


Αν σου άρεσε pin it


Διαβάστε επίσης

Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest



Σχόλια