Blogmas day 2/ Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι με τροχό

Blogmas day 2 και σήμερα θα σας δείξω ένα παιχνίδι με τροχό που ετοίμασα, με το οποίο ο Νικόλας έχει ασχοληθεί ήδη πάρα πολλές φορές και μπορώ να πω πως είναι ένα από τα αγαπημένα του.


Αρχικά, θα κατεβάσετε το αρχείο, θα το εκτυπώσετε και θα το πλαστικοποιήσετε (αν δεν έχετε πλαστικοποιητή, τοποθετήστε τις εκτυπωμένες σελίδες μέσα σε μια διαφάνεια). Αν πάλι δε θέλετε ή δεν έχετε καθόλου την δυνατότητα της πλαστικοποίησης, δεν πειράζει καθόλου. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το σημερινό παιχνίδι αλλά και για ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Θα χρειαστείτε ακόμα, έναν συνδετήρα και ένα διπλόκαρφο τα οποία θα τα τοποθετήσετε στο κέντρο του τροχού. Και τέλος θα χρειαστείτε κάτι για να βάζετε πάνω σε κάθε εικόνα, που υποδεικνύει ο τροχός. Εγώ χρησιμοποίησα μικρά ξύλινα κυβάκια, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε πον-πον, κουμπιά, m&m's, φασόλια κ.α


Το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει, γυρνάει ο καθένας τον τροχό του και ανάλογα ποια εικόνα θα δείξει, τοποθετεί ένα κυβάκι πάνω στην αντίστοιχη εικόνα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καλυφθούν όλες οι εικόνες.
Μπορείτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να ζητάτε από τα παιδιά να μετράνε πόσα σκίτσα από την κάθε εικόνα, έχουν ήδη καλύψει ή πόσα τους απομένουν, ώστε να εξασκούνται στο μέτρημα.
Το παιχνίδι μπορεί να το παίξει και το παιδί μόνο του ή να το εκτυπώσετε πάνω από μία φορά για να παίζετε και εσείς μαζί του.

Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι, είναι να καλύψετε από την αρχή όλες τις εικόνες και να τις ανοίγετε μία μία, ανάλογα με αυτό που θα φέρνει ο τροχός, να το παίξετε δηλαδή αντίστροφα.
Φυσικά μπορείτε να επινοήσετε και δικούς σας τρόπους χρήσης.

Κατεβάστε το αρχείο εδώ


23 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!



Καλή διασκέδαση!

Αν σου άρεσε pin it



Διαβάστε επίσης

Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest










































Σχόλια