Blogmas day 1/ Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2019

Με την σημερινή ανάρτηση ξεκινάει και επίσημα το Blogmas για το 2019.
 Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το Blogmas, είναι μια σειρά αναρτήσεων στο blog, για όλο τον μήνα Δεκέμβριο. Ο αριθμός των αναρτήσεων μπορεί να είναι 24 (όσες και οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα) ή 12. 
Εγώ όπως πέρυσι έτσι και φέτος επέλεξα να ανεβάσω 24 αναρτήσεις.
Κάθε μέρα λοιπόν από σήμερα, μέχρι και 24 Δεκεμβρίου θα βρίσκετε εδώ μια δημοσίευση, η οποία θα περιλαμβάνει μια Χριστουγεννιάτικη πρόταση δημιουργικής απασχόλησης. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά θα σας αφήσω να την ανακαλύπτετε κάθε μέρα, διαβάζοντάς την. Το μόνο στοιχείο που μπορώ να σας δώσω είναι, ότι όλες οι αναρτήσεις θα περιέχουν ένα εκτυπώσιμο αρχείο και τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε και να το εκμεταλλευτείτε μαζί με τα παιδάκια σας. 
Ο λόγος που κάνω το Blogmas σε αυτή τη μορφή, είναι γιατί θέλω να δώσω αρκετές ιδέες τόσο σε γονείς (για να απασχολήσουν τα παιδάκια τους στο σπίτι στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές και όχι μόνο) όσο και σε εκπαιδευτικούς (για να χρησιμοποιήσουν τα εκτυπώσιμα αρχεία μέσα στην τάξη τους, όλο το μήνα Δεκέμβριο).


Σαν πρώτη μέρα του Blogmas, σκέφτηκα να σας δείξω το φετινό μας ημερολόγιο για την  αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα. Ενώ είναι η τέταρτη χρονιά που το κάνω, φέτος είναι η πρώτη που θα απευθύνεται και στα δυο μου παιδιά. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, αποφάσισα το ημερολόγιο να είναι κάτι απλό, ώστε το κάθε παιδί να έχει το δικό του και να μην έχουμε κλάματα και παρατράγουδα.

Επίσης φέτος δεν θα υπάρχει κανένα δωράκι αλλά μόνο μικρές λιχουδιές και πολλές δραστηριότητες. Αυτό γίνεται γιατί θέλω να προστατέψω την τσέπη μου αλλά και γιατί σκοπός του ημερολογίου δεν είναι να γεμίσουμε κι άλλα μπιχλιμπιδάκια, που προφανώς δεν χρειαζόμαστε αλλά να δημιουργήσουμε όμορφες Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές αναμνήσεις, τώρα που τα παιδιά μεγαλώνουν.
Το ημερολόγιο μας λοιπόν είναι αυτό:


Ένα δεντράκι με μπερδεμένους αριθμούς από το 1 έως το 25.
Κάθε μέρα κολλάμε ένα αυτοκόλλητο/μπαλίτσα πάνω στον αντίστοιχο αριθμό μέχρι να το γεμίσουμε και να φτάσουμε στην μέρα των Χριστουγέννων και στο αστέρι.
Τις μπάλες για το δέντρο, τις εκτύπωσα πάνω σε αυτοκόλλητο χαρτί, τις έκοψα και έτσι δημιούργησα τα δικά μας αυτοκόλλητα.
Κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα χαρτάκι, το οποίο κρύβει την δραστηριότητα της ημέρας ή την λιχουδιά.


Οι δραστηριότητες που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο ημερολόγιο μας είναι πάρα πολλές. Από πράγματα απλά, όπως το διάβασμα Χριστουγεννιάτικων βιβλίων (στο instagram τρέχει ένα διαγωνισμός σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, για να πάρετε μέρος, πατήστε εδώ) μια βόλτα, μια προβολή ταινίας μέχρι πιο πολύπλοκα, όπως η κατασκευή χειροποίητων καρτών για τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή η δημιουργία μπισκότων.

Στην περσινή μας Χριστουγεννιάτικη bucket list μπορείτε να βρείτε μερικές ιδέες.

Τα χαρτάκια με τις δραστηριότητες τα έκλεισα με μανταλάκια πάνω στα οποία υπάρχουν αριθμοί, ώστε να βρίσκει εύκολα ο Νικόλας το σωστό χαρτάκι. Και στη συνέχεια τα τοποθέτησα μέσα σε ένα Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι.


Ο Κάσσανδρος σαν πιο μικρός που είναι, με την δική μου βοήθεια θα βρίσκει τον αριθμό της ημέρας, θα κολλάει το αυτοκόλλητο και μαζί με τον Νικόλα θα ακολουθεί ο,τι υποδεικνύει το χαρτάκι.

Επομένως αν δεν έχετε σκεφτεί τι ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης θα κάνετε φέτος ή λόγω χρόνου δεν έχετε ετοιμάσει κάτι, μην αγχώνεστε καθόλου.
Κατεβάστε το αρχείο που σας δίνω, εκτυπώστε το (την σελίδα με τα χαρτάκια για τις δραστηριότητες, εκτυπώστε την, όσες φορές χρειάζεται) πλαστικοποιήστε το δεντράκι για μεγαλύτερη αντοχή και το ημερολόγιο σας είναι έτοιμο.

Κατεβάστε το αρχείο εδώ

24 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!



Εσείς κάνετε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης?

Αν σου άρεσε pin it



Διαβάστε επίσης

Blogmas day 1/Advent Calendar 2018


Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest













































Σχόλια