Εκτυπώσιμο σημαιάκι για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Μου φαίνεται απίστευτο, ότι το καλοκαίρι κοντεύει να τελειώσει και σε λίγο καιρό αρχίζει η νέα σχολική χρόνια.


Εγώ όπως ίσως ξέρετε από την ανάρτηση  Ας γνωριστούμε καλύτερα... απέχω από τις τάξεις των Παιδικών Σταθμών τουλάχιστον 4 χρόνια.
Όμως φέτος αρχίζει η μαθητική πορεία του Νικόλα. Σε λίγες μέρες κλείνει τα 4 και αυτό σημαίνει "Προνήπια σας έρχομαι" (ο δήμος μας είναι μέσα σ αυτούς που καθιέρωσαν ήδη την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση).
Ο Νικόλας είναι ενθουσιασμένος και περιμένει πως και πως να ξεκινήσει σχολείο για πρώτη φορά. Μαζί με τον Νικόλα, όπως φαντάζεστε είμαστε και εμείς τρομερά ενθουσιασμένοι και θέλουμε πολύ να δούμε πως θα τα πάει στο σχολικό περιβάλλον μακριά από την μαμά και τον μπαμπά.
Γι αυτή μας την εμπειρία, ίσως γράψω μια άλλη ανάρτηση.

Η σημερινή ανάρτηση αφορά κυρίως παιδαγωγούς και νηπιαγωγούς.
Δημιούργησα το παρακάτω σημαιάκι για να χρησιμοποιηθεί τις πρώτες μέρες στο σχολείο, που γίνεται η γνωριμία με τους νέους μαθητές.

Αρχικά το εκτυπώνετε (αν θέλετε και σε λίγο πιο σκληρό χαρτί από το κλασικό Α4), και το συμπληρώνετε παίρνοντας μια μίνι συνέντευξη από το κάθε παιδάκι.
Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία αυτή με όλους τους μικρούς μαθητές σας, μπορείτε να κάνετε 2 τρύπες (στο επάνω μέρος) σε κάθε σημαιάκι και να περάσετε σχοινάκι, ώστε να ενωθούν όλα τα σημαιάκια μαζί και να φτιάξετε μια ωραία γιρλάντα, η οποία θα διακοσμεί την τάξη σας, τις πρώτες μέρες.



Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο και εκτυπώστε το αρχείο.

Εκτυπώσιμο σημαιάκι για την πρώτη μέρα στο σχολείο




*Το εκτυπώσιμο σημαιάκι, το έφτιαξα εγώ και είναι μόνο για προσωπική χρήση*.





Αν το φτιάξετε στην τάξη σας, θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε ένα σχόλιο.




Ευδοξία




Δείτε ακόμα






Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.



Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest


Σχόλια