Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940 (Φύλλα εργασίας και ιδέες για κατασκευές)

Φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τον Νικόλα μαθητή στο προνήπιο, οπότε όπως φαντάζεστε το θέμα αυτής της εβδομάδας στο νηπιαγωγείο έχει να κάνει με την επέτειο του ΟΧΙ.



Εδώ και αρκετές μέρες η νηπιαγωγός μας έχει δώσει το ποίημα που θα πει ο Νικόλας αυτή την Κυριακή. Ευτυχώς το έμαθε πάρα πολύ γρήγορα, σχεδόν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.
 Όπως ήταν φυσικό όταν του είπα: "Έλα Νικόλα να μάθουμε το ποίημα" ο Νικόλας με αγνόησε εντελώς, οπότε αποφάσισα να ακολουθήσω τελείως  διαφορετική τακτική.
 Για αρχή έμαθα εγώ το ποίημα και στη συνέχεια το έλεγα συνέχεια δυνατά, ώστε να με ακούει. Το έλεγα συνέχεια όμως, μέσα σε ένα ΣΚ μπορεί να το είπα και 50 φορές, πότε το έλεγα εγώ πότε ο μπαμπάς του. Και με αυτό τον τρόπο ο Νικόλας το έμαθε μόνο από το να ακούει εμάς. Δοκιμάστε και εσείς αυτό τον τρόπο και ίσως και το δικό σας παιδάκι βοηθηθεί.

Εννοείται πως σε αυτή την ηλικία τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν ακριβώς το τι έγινε τότε, αλλά αν διηγηθούμε τα γεγονότα σε μορφή παραμυθιού και αποφεύγοντας τις "πολλές" λεπτομέρειες, καταλαβαίνουν γιατί αυτή η μέρα είναι τόσο σημαντική για εμάς τους Έλληνες.
Το βασικότερο όμως όλων είναι να κατανοήσουν την αξία της ειρήνης και της αγάπης ανάμεσα σε όλους τους λαούς.
Τα αγαθά που κερδίζουμε ζώντας σε καιρούς ειρήνης και όλα αυτά που χάνουμε σε έναν πόλεμο.



Παρακάτω θα σας δείξω κάποια πράγματα που έχουμε κάνει στο παρελθόν και μπορεί να τα βρείτε χρήσιμα.



Φύλλα εργασίας για την 28η Οκτωβρίου



Κατεβάστε τα Φύλλα εργασίας εδώ  εδώ και εδώ


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδέες για κατασκευές για την 28η Οκτωβρίου



Κατασκευή σημαίας


Σημαία με στένσιλ


Μαθαίνω το ΟΧΙ (κολλάω πάνω στα γράμματα άσπρα και μπλε μπαλάκια από γκοφρέ)


Στεφάνι με δάφνες








Ευδοξία








Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.







Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.



Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest








Δείτε ακόμα







Σχόλια