Φτιάξε εύκολα και γρήγορα 3 δραστηριότητες για παιδιά από 12 μηνών+

Η σημερινή ανάρτηση είναι εμπνευσμένη από τον μικρό μου γιο (13 μηνών και κάτι), επομένως αφορά παιδάκια ηλικίας περίπου από 1 έτους και πάνω.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά υλικά, που πιθανόν να έχετε ήδη στο σπίτι σας.
  Οι δραστηριότητες εκτός από το ότι θα απασχολήσουν όμορφα και δημιουργικά το παιδάκι σας, θα το βοηθήσουν να εξασκήσει ορισμένες δεξιότητες του, όπως η λεπτή κινητικότητα (κινήσεις χεριών και δακτύλων δηλαδή), ο συντονισμός ματιού χεριού και η εκτέλεση ορισμένων απλών εντολών. Στην προκειμένη περίπτωση, οι εντολές μπορεί να είναι: "τράβα την κορδέλα", "ρίξε μέσα το καπάκι", "βάλε μέσα το καλαμάκι". Δείχνουμε πρώτα εμείς τι πρέπει να κάνει το παιδί και έπειτα το ενθαρρύνουμε να επαναλάβει την κίνηση μας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 1 κουτί (εγώ χρησιμοποίησα από γάλα σκόνη, εσείς χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε κουτί έχετε. (ΠΡΟΣΟΧΉ να είναι κουτί που να έχει και πλαστικό καπάκι, π.χ. από πουράκια Caprice.)
  • 3 καπάκια από το κουτί σας (στην ανάγκη φάτε 3 συσκευασίες πουράκια, είναι για καλό σκοπό...)
  • Κορδέλες
  • Καπάκια
  • Καλαμάκια
  • Χαρτί για να ντύσετε το κουτί σας
  • Ψαλίδι-κοπίδι

1η Δραστηριότητα

Αρχικά ντύστε με το χαρτί το κουτί σας.

Activities for toddlers

Στην συνέχεια πάρτε 1 καπάκι και με το ψαλίδι (ιδανικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο που κάνει τρύπες στις ζώνες, αλλά και εγώ δεν το έχω πάρει ακόμα) κάντε αρκετές τρύπες. Έπειτα κόψτε μεγαλούτσικες κορδέλες και περάστε και τις δυο άκρες της κάθε κορδέλας στις τρύπες που φτιάξατε. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που φαίνεται παρακάτω. 
Μην ξεχάσετε σε κάθε άκρη κορδέλας να κάνετε και από έναν κόμπο, ώστε να μην ξεφεύγει η κορδέλα όταν το μωρό την τραβάει.


Τοποθετήστε το καπάκι στο κουτί και δείξτε στο παιδάκι σας τι πρέπει να κάνει (να πιάνει την άκρη της κορδέλας και να την τραβάει όλη προς τα έξω).





2η Δραστηριότητα

Στο δεύτερο καπάκι, σχεδιάζετε και κόβετε μια σχισμή, όπως φαίνεται παρακάτω.


Βάζετε το καπάκι στο κουτί και δίνετε στο παιδί ένα μπολ με καπάκια από νερό, όπως έκανα εγώ. Εναλλακτικά μπορείτε να δώσετε μακαρόνια, πομ πομ, μάρκες από αυτές που παίζουμε χαρτιά τα Χριστούγεννα κ.α. 
Το προτρέπεται να ρίξει τα αντικείμενα μέσα στην τρύπα.
Προσοχή όμως γιατί τα μικρά παιδάκια αυτής της ηλικίας, βάζουν τα πάντα στο στόμα. Επομένως η δραστηριότητα να γίνεται με επίβλεψη από ενήλικα.



3η Δραστηριότητα

Στο 3ο και τελευταίο καπάκι, σχεδιάζετε και κόβετε τρύπες ίσες με το μέγεθος που έχει το καλαμάκι. Εγώ έκανα 8 τρύπες γιατί είχα 8 καλαμάκια, εσείς κάντε όσες τρύπες θέλετε.


Στην συνέχεια, τοποθέτησα μέσα στο κουτί χαρτί γκοφρέ γιατί δεν ήθελα να μπαίνει το καλαμάκι μέχρι κάτω.
Βάζετε το καπάκι και ζητάτε από το παιδί να τοποθετεί τα καλαμάκια μέσα στις τρύπες.






Ελπίζω να σας άρεσαν οι προτάσεις μου και να τις κάνετε με τα παιδάκια σας. Αν τις κάνετε θα χαρώ πολύ να μου στείλετε φωτογραφίες είτε στην σελίδα μου στο facebook είτε στο instagram με hastag #paixnidikaidimiourgia


Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.




Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.



Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest







Ευδοξία









Σχόλια