Blogmas day 10/Παίζουμε το Κυνήγι των Κρυμμένων ζαχαρωτών

Blogmas day 10 και σήμερα θα σας δείξω το παιχνίδι που παίξαμε μόλις χθες  με τον Νικόλα, το παιχνίδι που κρυβόταν στην 9η μέρα του ημερολογίου μας, ξέρετε αυτό της αντίστροφης μέτρησης, του Advent Calendar ντε.
 Το παιχνίδι μας ήταν το "Κυνήγι των Κρυμμένων ζαχαρωτών".


Θα μπορούσαμε φυσικά να είχαμε χρησιμοποιήσει αληθινά ζαχαρωτά μπαστουνάκια αλλά και με τα πλαστικά, το παιχνίδι λειτούργησε μια χαρά, τον σκοπός τους τον εξυπηρέτησαν και εμείς διασκεδάσαμε πάρα πολύ και περάσαμε το μεσημέρι μας όμορφα και με πολλά γέλια.

Αρχικά το παιχνίδι ξεκίνησε με το να κρύψω εγώ τα 10 μπαστουνάκια μας, σε εμφανή σημεία (όχι μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια δηλαδή) και ο Νικόλας να ψάχνει να τα βρει και να τα μαζεύει μέσα στην Χριστουγεννιάτικη κούπα που πίνει το γάλα του, αυτό το διάστημα.




Αυτό το επαναλάβαμε 4-5 φορές, στην πορεία ο Νικόλας αποφάσισε να βάλουμε Χριστουγεννιάτικη μουσική όση ώρα έψαχνε τα ζαχαρωτά και την στιγμή που τα έβαζε στην κούπα η μουσική να σταματάει και φυσικά δεν είχα άλλη επιλογή από το να ακολουθήσω τους κανόνες του.
Έπειτα έκρυβε εκείνος τα ζαχαρωτά και τα έψαχνα εγώ και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έβρισκε πολύ καλύτερες κρυψώνες από εμένα.

Στην συνέχεια αφού βαρεθήκαμε να κυνηγάμε τα κρυμμένα ζαχαρωτά που δεν μπορούσαμε να τα φάμε κιόλας, σκέφτηκα να τα ψαρέψουμε. Έδεσα με κορδέλα ένα ανάποδο ζαχαρωτό και ο Νικόλας προσπαθούσε με αυτό να πιάσει τα υπόλοιπα, μέσα από την κούπα.


Και τέλος ο Νικόλας πήρε τα μπαστουνάκια τα έβαζε στη σειρά, τα μετρούσε, έκανε διάφορα σχέδια με αυτά


κάπως έτσι πραγματοποιήσαμε την δραστηριότητα του ημερολογίου μας. 
Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία να ανοίξουμε το φακελάκι της επόμενης μέρας για να δούμε τι μας επιφυλάσσει.

Συμφωνήσαμε βέβαια να επαναλάβουμε το παιχνίδι σίγουρα και μέσα στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας.


15 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.





Ευδοξία







Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.




Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.

Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest


























Σχόλια