Blogmas day 19/Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού

Blogmas day 19 και σήμερα θα σας δείξω πως οργάνωσα ένα Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού, όπου θησαυρός βλέπε ένα κουτί πλαστελίνες. Η πλαστελίνη θεωρώ πως είναι ένα κλασικό αγαπημένο παιχνίδι για όλα τα παιδιά και για τον Νικόλα φυσικά, οπότε το εντάσσω κάθε χρόνο στα δωράκια του ημερολόγιου αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, γιατί ξέρω πως θα το χαρεί και θα παίξει αμέσως με αυτές.


Σκέφτηκα λοιπόν πως θα ήταν κάπως πιο συναρπαστικό να ψάξει, για να βρει το δωράκι της ημέρας από το να του το δώσω απλά. Όχι όμως να ψάχνει τυχαία από εδώ και από κει μέσα στο σπίτι αλλά να ψάχνει για φακελάκια μέσα στα οποία θα υπάρχουν γρίφοι που θα πρέπει να λύσει για να φτάσει στο επόμενο σημείο-φακελάκι-γρίφο.


Αρχικά εντόπισα τα 10 σημεία μέσα στο σπίτι που θα έκρυβα τα φακελάκια, έπειτα σκέφτηκα ένα γρίφο για το κάθε σημείο όπως για παράδειγμα "Το Χειμώνα το ανάβουμε για να ζεσταθούμε" = τζάκι, άρα πρέπει να ψάξει κάπου γύρω στο τζάκι για να βρει το επόμενο φακελάκι για να οδηγηθεί και στο επόμενο σημείο.
Το πρώτο φακελάκι το τοποθέτησα πάνω στο δέντρο και από εκεί αρχίζει το Κυνήγι και το τελευταίο οδηγεί στο σημείο όπου κρύβεται ο θησαυρός. 
Προφανώς τους γρίφους τους διαβάζω εγώ γιατί ο Νικόλας είναι μικρός και δεν ξέρει ακόμα να διαβάζει.


Αν τα παιδάκια σας είναι μεγαλύτερα και γνωρίζουν ανάγνωση, πιστεύω πως το παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε, είναι ένα χάρτης του σπιτιού και να σημειώσετε με Χ τα σημεία που κρύβεται κάθε γρίφος, σε αυτή την περίπτωση ο γρίφος μπορεί να μην περιγράφει απλά το επόμενο σημείο όπως στην δική μας περίπτωση, αλλά να είναι μια μαθηματική πράξη ή μια ερώτηση ιστορίας, γεωγραφίας κ.τ.λ που θα απαιτείται η σωστή απάντηση για να συνεχιστεί το Κυνήγι. Οπότε και παιχνίδι και λίγο επανάληψη στα μαθήματα του σχολείου.

Αν από την άλλη τα παιδάκια σας είναι μικρά, μπορείτε αντί για γρίφους να έχετε μέσα στο φάκελο, εικόνα με το σημείο που κρύβεται ο επόμενος φάκελος (ψυγείο, κρεβάτι, ντουλάπα κ.ο.κ), άρα το παιδί θα πρέπει να ταυτίσει την εικόνα με το πραγματικό αντικείμενο μέσα στο σπίτι, για συνεχίσει το παιχνίδι και να φτάσει στο θησαυρό.

Τους γρίφους τους έγραψα σε χαρτί με Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και μπορείτε να το εκτυπώσετε πατώντας ΕΔΩ στη συνέχεια να κόψετε και να γράψετε τους γρίφους σας (εγώ τα έβαλα μέσα σε φακελάκια και κόλλησα απ' έξω χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα για πιο παιχνιδιάρικη διάθεση).

Ο Νικόλας το διασκέδασε πάρα πολύ, ήταν απίστευτα χαρούμενος και χαμογελαστός καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, του άρεσε η ιδέα, του να ψάχνει και να προσπαθεί να βρει την λύση του γρίφου και τέλος η χαρά της ανακάλυψης όταν πια οδηγήθηκε με επιτυχία στις πλαστελίνες. 
Θα επαναλάβουμε σίγουρα το Κυνήγι του Θησαυρού.


Τι λέτε θα οργανώσετε και εσείς ένα τέτοιο Κυνήγι Θησαυρού και μάλιστα Χριστουγεννιάτικο;


6 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.



Ευδοξία










Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.




Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.

Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest








Σχόλια