Blogmas day 9/5 Αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια για μικρά παιδιά

Blogmas day 9 και σήμερα θα σας δείξω 5 αγαπημένα επιτραπέζια για μικρά παιδιά. Τα αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια του Νικόλα στην ουσία, αυτά που δεν χορταίνει να παίζει, όλη τη μέρα.


Αν ψάχνετε τι δώρο θα κάνετε στο παιδάκι σας, το ανιψάκι σας, το βαφτιστήρι σας, το οποίο βρίσκεται περίπου στην ηλικία των 4 ετών, διαβάστε αυτή την ανάρτηση και ίσως βρείτε αυτό που ψάχνετε.

  Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι ικανά να ακολουθήσουν τους κανόνες των παιχνιδιών, αρκεί να μην είναι ιδιαίτερα πολύπλοκοι, το παιχνίδι να είναι διασκεδαστικό και να κρατά το ενδιαφέρον τους αμείωτο.  Τα συγκεκριμένα παιχνίδια πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και γι' αυτό ανήκουν  και στα αγαπημένα μας.


Το πρώτο αγαπημένο, που το έχουμε και τον περισσότερο καιρό (από πέρυσι) είναι το
  "Χοπ Χοπ κουνελάκι" από την AS Company.


Η ηλικία στην οποία απευθύνεται είναι 4+ αλλά θεωρώ πως μπορεί άνετα να παιχτεί και από μικρότερα παιδάκια.
Το κουνελάκι κάθεται στην κορυφή του λόφου και προσέχει τα καρότα του, ο κάθε παίκτης γυρίζει τον τροχό και ανάλογα τι θα φέρει τραβάει ή επιστρέφει καρότα ή χάνει την σειρά του. Αν το κουνελάκι τρομάξει πηδάει ψηλά, κάποιος παίκτης πρέπει να το πιάσει στο αέρα. Νικητής είναι αυτός που έχει στην κατοχή του τα περισσότερα καροτα.


Το δεύτερο αγαπημένο επιτραπέζιο είναι το "Πώς ανακυκλώνω" από την σειρά Εξυπνούλης πάλι από την AS Company.


Η ηλικία στην οποία απευθύνεται είναι  3+. Είναι ένα πολύ ωραίο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι που βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν την ανακύκλωση. 
Αφού συναρμολογήσουμε τους κάδους, γυρνάμε από την ανάποδη τις τετράγωνες κάρτες με τα ανακυκλώσιμα.
Επιλέγει ο κάθε παίκτης 4 χρωματιστές κάρτες με ανακυκλώσιμα, οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν οδηγοί, αφού πρέπει να βρούμε τις αντίστοιχες τετράγωνες. Μολις τις βρούμε, ρίχνουμε στο σωστό κάδο το αντικείμενο στην τετράγωνη κάρτα και κρατάμε την χρωματιστή, ώστε να μετρήσουμε στο τέλος τους πόντους.
Νικητής είναι αυτός που θα έχει τις περισσότερες χρωματιστές καρτούλες.

Το παιχνίδι βοηθά τα παιδιά στην ταξινόμηση των ανακυκλώσιμων αντικειμένων και με την βοήθεια των χρωμάτων, ενισχύουν την παρατηρητικότητα, την μνήμη, την κριτική σκέψη και τον συντονισμό ματιού χεριού.


Το επόμενο αγαπημένο είναι το "Μάντεψε Ποιος" Junior από την Hasbro.


Η ηλικία στην οποία απευθύνεται είναι 5+ αλλά πιστεύω ότι μπορεί να παιχτεί και λίγο μικρότερα παιδιά, αρκεί να ξέρουν να αναγνωρίζουν τους αριθμούς.
Το Μάντεψε Ποιος είναι επιτραπέζιο από την δική μου εποχή, αυτό και η Γραφούλα ήταν must στις αρχές του 90'...
Το Μάντεψε Ποιος, πλέον βγαίνει και σε Junior έκδοση για τα πιο μικρά παιδιά που δεν ξέρουν ακόμη να διαβάζουν.
Οι καρτέλες αντί ονόματα ή λέξεις έχουν αριθμούς και εκτός από πρόσωπα έχουν ζώα και φαγητά.
Ο τρόπος που παίζεται είναι ο κλασικός. Ο κάθε παίκτης επιλέγει μια φιγούρα, την οποία πρεπει να μαντέψει ο συμπαίκτης του. Οι ερωτήσεις πρέπει να έχουν απάντηση μόνο Ναι ή Όχι και ανάλογα κλείνουν τα αντίστοιχα παράθυρα.
Κερδίζει όποιος μαντέψει σωστά πρώτος.


Το επόμενο αγαπημένο είναι "Ο τρελοψυγειούλης" πάλι από την AS Company.


Η ηλικία στην οποία απευθύνεται είναι 4+ και είναι ένα πολύ ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι με απλούς κανόνες και αυτό. 
 Ο κάθε παίκτης ανάλογα σε ποια μεριά κάθεται παίρνει και το αντίστοιχο χρώμα φαγητών και τα κρατά. Ρίχνουμε ένα φαγητό την φορά και μόνο στην πλευρά που σταματά μπροστά μας, μέχρι το ψυγείο αρχίσει να στριφογυρίζει. 
Αν το ψυγείο σταματήσει με την πόρτα μπροστά μας χάνουμε την σειρά μας. Όταν η πόρτα του ψυγείου ανοίξει και πέσουν δικά μας φαγητά τα μαζεύουμε και συνεχίζουμε το παιχνίδι.
Κερδίζει όποιος ρίξει όλα του τα φαγητά στο ψυγείο.


Τελευταίο αγαπημένο είναι "Η τυροπαγίδα" και πάλι από την AS Company.


Επίσης για ηλικία 4+ και επίσης διασκεδαστικό παιχνίδι που κάνει τα μικρά παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια, όταν η τυροπαγίδα είναι έτοιμη να πιάσει το μικρό τους χεράκι.
Προσπαθείς να πιάσεις τυράκι χωρίς να πιάσει η παγίδα το χέρι σου. Έχει 3 επίπεδα βαθμού δυσκολίας και πιστέψτε με δεν είναι και τόσο εύκολο.


Το Κουνελάκι, ο τρελοψυγειούλης και η τυροπαγίδα είναι ακριβώς της ίδιας φιλοσοφίας παιχνίδια. 
Χωρίς πολλά κομμάτια (ζαριά, πιόνια, ταμπλό) και δύσκολους κανόνες. 
Παιχνίδια που τελειώνουν γρήγορα για να μην βαριούνται τα μικρά παιδιά αλλά απίστευτα διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα.
Και μιας και οι μέρες το επιβάλουν μαζευτείτε όλη η οικογένεια και παίξτε πολλά επιτραπέζια. Θα φτιάξετε την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση για τα παιδιά σας.



Εσείς έχετε κάποιο από αυτά τα παιχνίδια ή σκέφτεστε να αγοράσετε?



16 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.



*Η ανάρτηση δεν είναι διαφημιστική και όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι αγορασμένα.*




Ευδοξία







Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.




Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.

Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest









Σχόλια