Μαθαίνω τους αριθμούς, με μήλα

Το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μου εποχή. 
Τα χρώματα που υπάρχουν στη φύση (ειδικά όσο προχωράει το φθινόπωρο), η θερμοκρασία που αλλάζει, οι πρώτες βροχές που κάνουν την εμφάνισή τους, τα μήλα και τα αχλάδια που έχουν την τιμητική τους, μεταμορφώνουν αυτή την εποχή του χρόνου σε μαγική.
Με την σημερινή ανάρτηση λοιπόν ξεκινάει μια σειρά από #φθινοπωρινές αναρτήσεις (ελπίζω να ανέβουν όλα όσα έχω στο μυαλό μου) με ιδέες για κατασκευές, δραστηριότητες, παιχνίδια,  εκτυπώσιμο υλικό και βιβλία.


Ένα εκτυπώσιμο "παιχνίδι" με κάρτες σας έχω σήμερα, που μπορεί να βοηθήσει τα παιδάκια σας να εξασκηθούν στην γραφή των ψηφίων των αριθμών από το 1 έως το 10 αλλά και στο μέτρημα αυτών των αριθμών.


Αρχικά θα εκτυπώσετε το αρχείο που θα βρείτε παρακάτω, θα το πλαστικοποιήσετε και θα κόψετε τις κάρτες  με τα μήλα πάνω στις γραμμές, το 9 και το 10 έχουν μεγαλύτερη κάρτα σε σχέση με τους άλλους αριθμούς.
 Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας μαρκαδόρος και πλαστελίνη (σε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε ή έχετε). 
Εμείς πρόσφατα δοκιμάσαμε τις πλαστελίνες Record οι οποίες είναι υψηλής ποιότητας χειροποίητες οικολογικές πλαστελίνες. Το συγκεκριμένο κουτί που βλέπετε στην φωτογραφί,α περιλαμβάνει 13 χρώματα, ζυγίζει περίπου 900 gr και κοστίζει 4.40€. 


Δίνοντας την κάρτα στο παιδί (είτε με τη σειρά, είτε με τα νούμερα μπερδεμένα) ζητάμε να αναγνωρίσει τον αριθμό που βρίσκεται πάνω στο μήλο, έπειτα να τον γράψει όπως μπορεί και τέλος το προτρέπουμε να μετρήσει τα κυκλάκια από τα οποία αποτελείται το σώμα της κάμπιας και να τα γεμίσει με πλαστελίνη.


Μόλις ολοκληρώσει και τα 10 νούμερα του ζητάμε να τα βάλει στην σωστή σειρά.

Μία παραλλαγή για μικρότερα παιδάκια είναι να φτιάχνουν τους αριθμούς με πλαστελίνη και όχι να τους γράφουν, οπότε είναι ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τους αριθμούς μέσω του παιχνιδιού με την πλαστελίνη. Επίσης στα μικρά παιδιά χρησιμοποιήστε τις κάρτες αρχικά μέχρι το 5 και σιγά σιγά προσθέστε τα επόμενα νούμερα. 
Μία παραλλαγή για μεγαλύτερα παιδάκια είναι να κρύβετε τον αριθμό πάνω στο μήλο και να τα ζητάτε να διαβάσουν την λέξη που βρίσκεται πάνω αριστερά, ώστε να βρίσκουν έτσι τον κρυμμένο αριθμό.

Η δραστηριότητα αυτή θεωρώ πως βοηθάει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και να μάθουν τους αριθμούς μέσα από έναν αρκετά διασκεδαστικό τρόπο και χρησιμοποιώντας την πλαστελίνη είναι μια καλή ευκαιρία για εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας και του οπτικοκινητικού συντονισμού.

Τέλος, λόγω της πλαστικοποίησης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες ξανά και ξανά.


Κατεβάστε το αρχείο εδώ


Περιμένω τα σχόλια σας, για να μου πείτε αν σας άρεσε και αν πραγματοποιήσατε την δραστηριότητα και με τα δικά σας παιδάκια.

Αν σου άρεσε pin it



Διαβάστε επίσης

Εκτυπώσιμα Φθινοπωρινά Παιχνίδια με κάρτες

Φθινοπωρινή Bucket List δραστηριοτήτων για μικρά παιδιά



Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest

























Σχόλια