Επιστροφή στο σχολείο (Φύλλα Εργασίας)

Η σημερινή ανάρτηση είναι μια σύντομη ανάρτηση και μας βρίσκει ακόμα σε κλίμα back to school. Διανύουμε το πρώτο διάστημα που τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο και πολλά από αυτά βρίσκονται σε φάση προσαρμογής, καθ ότι μπορεί είναι η πρώτη τους χρονιά (σε αυτό το σημείο θέλω να ευχηθώ σε γονείς και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε αυτή τη φάση υπομονή, κουράγιο και πολλή αγάπη στα παιδάκια). Συνήθίζεται αυτές τις μέρες το θέμα που δουλεύεται και οι δραστηριότητες που γίνονται να είναι γύρω από το σχολείο και ότι αυτό περιλαμβάνει (χώρους, αντικείμενα, κανόνες, πρόγραμμα κ.α) Για αυτόν λοιπόν το λόγο, δημιούργησα τα παρακάτω φύλλα εργασίας. 

Back to school worksheets

 Είναι κυρίως ασκήσεις για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης αλλά περιλαμβάνονται επίσης ασκήσεις μεγέθους, ποσοτήτων, χρωμάτων και λογικής.
Τα φύλλα εργασίας απευθύνονται σε παιδιά άνω των 3 ετών και τα βοηθούν εκτός των άλλων να εξασκήσουν το συντονισμό ματιού-χεριού αλλά να βελτιώσουν και την λεπτή τους κινητικότητα.

Εμείς με τον Νικόλα έχουμε ήδη κάνει τις συγκεκριμένες ασκησούλες και νομίζω πως τα γραφικά και τα έντονα χρώματα που έχουν, τις κάνουν αρκετά προσιτές στα παιδιά. 
Αν θέλετε να δουλέψετε κάτι αντίστοιχο με τους μαθητές σας στην τάξη ή με τα παιδιά σας στο σπίτι, κατεβάστε το αρχείο στον υπολογιστή σας, πατώντας τον σύνδεσμο παρακάτω και εκτυπώστε όσες φορές θέλετε.

Back to school worksheets


Για να εκτυπώσετε το αρχείο πατήστε εδώ




Θα χαρώ πολύ αν το βρήκατε χρήσιμο και σας άρεσε, να μου αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω.

Αν σου άρεσε pin it




Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στο σχολείο (εκτυπώσιμο για τις πρώτες μέρες γνωριμίας με τους μικρούς μαθητές)

Εκτυπώσιμο σημαιάκι για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Φύλλα εργασίας με θέμα "Ανοίγουν τα σχολεία" για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών



Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest












Σχόλια