Βιβλιοπρόταση: "Πινέλος το ποντικάκι" από τις Εκδόσεις Μίνωας

Σε μια προηγούμενη μου ανάρτηση, σας είχα μιλήσει αναλυτικά για το πόσο σημαντική είναι η εξάσκηση των βασικών δεξιοτήτων προγραφής, για την μεταγενέστερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραφής. Σας είχα δείξει ακόμα ασκήσεις και τρόπους, που μπορείτε να ακολουθήσετε για την συγκεκριμένη διαδικασία. 
Σήμερα θέλω να σας παρουσιάσω 2 βιβλία από τις Εκδόσεις Μίνωας τα οποία προορίζονται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Η καλλιέργεια των προγραφικών δεξιοτήτων, γίνεται με τρόπο δημιουργικό και πρωτότυπο, μιας και τα συγκεκριμένα βιβλία περιλαμβάνουν ειδικό μαρκαδοράκι και αυτοκόλλητα για την πραγματοποίηση των ασκήσεων, της κάθε σελίδας.
Η σειρά Πινέλος το ποντικάκι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών και τα βοηθά τόσο στη μαθησιακή τους ανάπτυξη, όσο και στην δημιουργική απασχόληση τους.


Αναλυτικότερα, στο πρώτο βιβλίο με τίτλο "Kόσμος," ο Πινέλος ενθαρρύνει τους μικρούς φίλους του, μέσα από οικίες εικόνες της καθημερινής ζωής, όπως για παράδειγμα την βόλτα στην παιδική χαρά, στην παραλία, τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, να ενώσουν τις διακεκομμένες τελείες, με το μαρκαδοράκι και να φτιάξουν διαφόρων ειδών γραμμές, σχήματα και εικόνες και να κολλήσουν τα αυτοκόλλητα στα σωστά σημεία.




Στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο  "Φίλοι", τα παιδιά μέσα από την γνωριμία με διάφορα ζωάκια και το φυσικό περιβάλλον τους, έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως μεγάλο-μικρό, ψηλό-κοντό καθώς επίσης ενθαρρύνονται στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου και στην καλλιέργεια της φαντασίας τους.



Τα βιβλία αυτά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μάθηση και εξάσκηση των λεπτών και κινητικών δεξιοτήτων μέσω της δημιουργικότητας και της διασκέδασης.
Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις εκδόσεις Μίνωας.

Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest

















Σχόλια