Εύκολη κατασκευή/κάρτα για την Γιορτή του Πατέρα (17 Ιουνίου 2018)


Αυτή την Κυριακή 17 Ιουνίου γιορτάζουν όλοι οι μπαμπάδες. Γι' αυτό λοιπόν είπαμε με τον Νικόλα να φτιάξουμε και εμείς κάτι στον δικό μας μπαμπά. Βρήκαμε πάρα πολλές ιδέες και κυρίως κάρτες. Δεν θέλαμε να κάνουμε μια κλασσική κάρτα αλλά μια, ας πούμε εναλλακτική. Οπότε επιλέξαμε κάτι που θα μπορεί να το πάρει μαζί του (ο μπαμπάς μας λείπει από το σπίτι λόγω δουλειάς, αρκετές μέρες κάθε μήνα).



Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

8 γλωσσοπίεστρα
Χαρτί σε ότι χρώμα θέλουμε
Μαρκαδόρους για την διακόσμηση
Κόλλα 
Ψαλίδι
Κορδέλα



Αρχικά κόβουμε ένα κομμάτι από το χαρτί μας, τόσο ώστε να πιάνει και τα 8 γλωσσοπίεστρα (όπως φαίνεται στην εικόνα) και τα κολλάμε πάνω σ' αυτό.



Αφού τελειώσουμε και βεβαιωθούμε πως τα γλωσσοπίεστρα έχουν κολλήσει καλά πάνω στο χαρτί, με τους μαρκαδόρους ή με άλλου είδους μπογιές διακοσμούμε τα ξυλάκια (αν θέλουμε και από τις δύο πλευρές). Εμείς κάναμε μόνο από την μια πλευρά, κουκκίδες. Είναι μίνιμαλ η κάρτα μας.



Στην συνέχεια γράφουμε πάνω στο χαρτί κάποιο μήνυμα/ευχή που θέλουμε ή το παιδί φτιάχνει μια ζωγραφιά ή σκεφτόμαστε και γράφουμε με το παιδάκι μας 5 πράγματα που του αρέσει να κάνει με τον μπαμπά του (όπως γράψαμε και εμείς).



Τέλος κάνουμε ρολό τα γλωσσοπίεστρα και κλείνουμε με την κορδέλα.





Εάν θέλουμε, μπορούμε στο πίσω μέρος να τοποθετήσουμε μια μικρή κορδέλα, ώστε ο μπαμπάς να έχει την δυνατότητα να το κρεμάσει.





Χρόνια Πολλά σε όλους τους μπαμπάδες.





Ευδοξία




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δείτε ακόμα:

Βιβλίο-Προτάσεις Ιουνίου


Κατασκευή "Χταπόδι" (Δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.


Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest













Σχόλια