Βιβλίο-Προτάσεις Ιουνίου

Εδώ και καιρό θέλω να ξεκινήσω μια ενότητα στο blog, στην οποία θα σας παρουσιάζω 2 βιβλία κάθε φορά. Θα προσπαθήσω να το κάνω μια φόρα το μήνα, γι' αυτό και ο σημερινός τίτλος είναι Βιβλίο-Προτάσεις Ιουνίου. Τα βιβλία θα είναι κυρίως Παιδική Λογοτεχνία και όχι μόνο.


Στην σημερινή ανάρτηση λοιπόν θα σας δείξω 2 αγαπημένα μας βιβλία, τα οποία αποκτήσαμε σχετικά πρόσφατα, όμως ο Νικόλας τα αγάπησε αμέσως.

Το πρώτο είναι το "Όλιβερ και Πότερ" της Κλερ Φρίντμαν και των Εκδόσεων Ψυχογιός. 
Ανήκει στην σειρά εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά και η θεματική του κατηγορία αφορά την φιλοζωία.
Η ηλικία στην οποία απευθύνεται είναι 3+


Ο Όλιβερ είναι ένα μικρό αγόρι, που μόλις έχει μετακομίσει στην μεγάλη πόλη. Νιώθει πολύ παράξενα, γιατί του λείπει το σπίτι του στην εξοχή, τα πράσινα λιβάδια μα περισσότερο του λείπουν οι φίλοι του.


Ένα πρωί, ο μικρός Όλιβερ αποφασίζει να βγει έξω να εξερευνήσει την πόλη. Αυτό που αντικρίζει μάλλον τον τρομάζει, αφού οι άνθρωποι περνούν από δίπλα του βιαστικά, χωρίς να βλέπουν, χωρίς να κοιτάζουν.




Ξαφνικά βρίσκει ένα σκυλάκι, τον Πότερ. Γίνονται αμέσως φίλοι. Μαζί περνούν πάρα πολύ όμορφες στιγμές και επιτέλους ο Όλιβερ νιώθει και πάλι χαρούμενος με τον νέο φίλο που απέκτησε. Όμως για κάποιον λόγο αισθάνεται, πως αυτό το σκυλάκι, κάποιος κάπου το αναζητά...


Η αλήθεια είναι πως όντως ο Πότερ ανήκει σε ένα κοριτσάκι την Ρούμπι.


Τι λέτε ο 'Ολιβερ θα χάσει τελικά τον ένα και μοναδικό φίλο που βρήκε ή όχι μόνο δεν θα τον χάσει αλλά θα αποκτήσει και άλλον;;

Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε και εσείς την ιστορία του Όλιβερ και Πότερ στα παιδάκια σας. Είναι μια ιστορία, μέσα από την οποία βλέπουμε την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση που μπορεί να βρεθούν τα παιδιά, λόγω των διαφόρων αλλαγών στην ζωή τους και πως η παρουσία ενός κατοικίδιου ζώου, τα βοηθά να τις ξεπεράσουν πιο εύκολα. Ενισχύει την αγάπη των παιδιών για τα ζώα αλλά μας δείχνει και την δύναμη της αγάπης των ζώων προς τα παιδιά.

-------------------------------------------------------------------

Το δεύτερο βιβλίο είναι το "Από τελεία σε τελεία" Παιχνίδια και Δραστηριότητες των Εκδόσεων Μεταίχμιο.
Ανήκει στην σειρά Γράψε Σβήσε και οι προτεινόμενες ηλικίες είναι 3-6 ετών.


Είναι ένα βιβλίο δραστηριοτήτων με σκληρές και γυαλιστερές σελίδες πιασμένες με σπιράλ, στις οποίες το παιδί μπορεί να ολοκληρώνει την κάθε άσκηση και με ένα πανάκι να σβήνει και να την ξανακάνει από την αρχή.













Οι ασκήσεις που περιλαμβάνει το βιβλίο, αναπτύσσουν την λεπτή κινητικότητα και τον συντονισμό ματιού-χεριού.
Σχεδιάζοντας από τελεία σε τελεία, το παιδί αποκτά καλύτερο έλεγχο των κινήσεών του και ακολουθώντας τις διακεκομμένες γραμμές, κάνει τα πρώτα βήματα στην κατάκτηση της γραφής.
Επιπλέον ενισχύεται η παρατηρητικότητά του καθώς και η δημιουργική του σκέψη για την επίλυση των προβλημάτων.
Τέλος οι έντονες εικόνες και τα σχέδια βοηθούν στην καλλιέργεια του λεξιλογίου.


Ο Νικόλας πραγματικά ενθουσιάστηκε με το συγκεκριμένο βιβλίο, όχι μόνο από τις ασκήσεις που έχει αλλά και από το γεγονός ότι μπορεί μόνος του να τις σβήνει και να τις ξανακάνει όσες φορές θέλει. Αν ψάχνετε κάτι για δημιουργική απασχόληση, ειδικά τώρα για το καλοκαίρι και τις διακοπές, νομίζω είναι εξαιρετική επιλογή.


Εσείς έχετε κάποιο από τα βιβλία που σας προτείνω; ποια είναι η γνώμη σας;


Επίσης αν επιλέξετε κάποιο από αυτά, περιμένω να μου πείτε τις εντυπώσεις σας.




Ευδοξία





Δείτε ακόμα:

Κατασκευή "Χταπόδι" (Δραστηριότητα Λεπτής Κινητικότητας)

Εύκολες δραστηριότητες για την εξάσκηση στη χρήση ψαλιδιού...

Μαθαίνω να μετρώ...

8 + 1 Δραστηριότητες για να ανακαλύψω το όνομα μου...





Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.


Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest



Σχόλια