Κατασκευή "Χταπόδι" (Δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας)

Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω μια κατασκευή πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη, στην οποία συνδυάζεται η χαρά της δημιουργικότητας με την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας. Έχουμε πει πόσο σημαντική είναι η λεπτή κινητικότητα στα μικρά παιδιά και πόσο πρέπει να δουλεύεται, κυρίως μέσα από απλές καθημερινές δραστηριότητες. Η λεπτή κινητικότητα, είναι αυτή πάνω στην οποία θα βασιστεί αργότερα το πιάσιμο του μολυβιού και κατ' επέκταση η γραφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • Πιάτο μιας χρήσεως
  • Σύρμα πίπας
  • Καλαμάκια
  • Διακορευτή
  • Ψαλιδάκι
  • Χρώματα

Αρχικά φτιάχνουμε όπως θέλουμε το χταπόδι μας στο πιάτο (εάν τα παιδάκια σας είναι μεγαλύτερα αφήστε τα να το φτιάξουν εντελώς μονά τους).

Στην συνέχεια κάνουμε με τον διακορευτή τις τρύπες και περνάμε το σύρμα πίπας, για να δημιουργήσουμε τα πόδια του χταποδιού.


Έπειτα κόβουμε τα καλαμάκια σε μικρά κομμάτια (εάν τα παιδάκια σας χρησιμοποιούν το ψαλίδι, εννοείται τα αφήνετε να το κάνουν και αυτό το βήμα μόνα τους).
Εδώ  μπορείτε να δείτε τις δικές μας δραστηριότητες για την εξάσκηση στο ψαλίδι.

Ουσιαστικά το χταπόδι είναι έτοιμο....το μόνο που μένει είναι, να περάσουν τα παιδιά, τα κομμάτια από καλαμάκι στα πλοκάμια.



Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό:



Ελπίζω να σας άρεσε η κατασκευή-δραστηριότητα που σας προτείνω και να την φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας...




Ευδοξία




Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.

Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest


Σχόλια

  1. ΤΈΛΕΙΟ!
    Αύριο κιόλας θα το κάνω με τις εγγονές μου.
    Καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε, τυχερές οι εγγονούλες σας, που περνάνε τόσο δημιουργικά την ωρα με τη γιαγιά. Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι και σε εσάς.❤

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου