Φτιάχνουμε βαλιτσάκι χειροτεχνίας

Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω το βαλιτσάκι χειροτεχνίας που μπορείτε να φτιάξετε για το παιδάκι σας και να το έχετε διαθέσιμο για όποια στιγμή θέλει να δημιουργήσει ή για να το παίρνετε μαζί σας, σε εξόδους για παράδειγμα, ώστε να απασχολείται και να περιορίσετε την χρήση κινητών και τάμπλετ.

Make craft bag

Όταν λέμε βαλιτσάκι δεν εννοούμε κατ' άναγκην μόνο βαλιτσάκι, μπορεί να είναι ένα κουτί παπουτσιών ή ακόμα και ένας πλαστικός φάκελος, όπως θα σας δείξω παρακάτω.
Εγώ χρησιμοποίησα ένα βαλιτσάκι μέσα στο οποίο είχε βρεφικά καλλυντικά, αλλά ήταν τόσο όμορφο που το κράτησα για μελλοντική χρήση. Σε πρώτη φάση είχα μαζέψει μέσα σ' αυτό διάφορα μικροπράγματα και έπειτα είχα συγκεντρώσει όλους τους μαρκαδόρους του Νικόλα.
Ο Νικόλας είναι ένα παιδί που δεν τρελαίνεται ιδιαίτερα για ζωγραφική, σπάνια θα πάρει μπογιές και μπλοκ και θα ζωγραφίσει κάτι.
Του αρέσει όμως πολύ να κόβει και να κολλάει. Και σε αυτό το σημείο ήταν που γεννήθηκε η ιδέα για το βαλιτσάκι χειροτεχνίας ή δημιουργίας, πείτε το όπως θέλετε.
Σκέφτηκα λοιπόν να συγκεντρώσω υλικά για κατασκευές που ήδη έχω και να έχει πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή έμπνευσης.

Τα υλικά που έβαλα μεσα στο βαλιτσάκι είναι:

Μπλοκ με λευκές σελίδες Α5
Χρωματιστά χαρτιά Α4 διπλωμένα στη μέση
Κηρομπογιές
Μολύβι, γόμα, χάρακα
2 Ψαλίδια (κανονικό και με σχέδιο)
Κόλλα
Αυτοκόλλητα
Σφραγίδες
Ξυλάκια χειροτεχνιας
Πομ πομ
Κουμπιά
Ματάκια
Αφρώδη σχέδια
Λουλουδάκια
Αριθμούς από τσόχα


Εσείς μπορείτε να βάλετε μέσα στο βαλιτσάκι σας, ότι υλικά έχετε...μια ωραία ιδέα είναι να συγκεντρώσετε και ανακυκλώσιμα όπως καλαμάκια, καπάκια, ρολό από χαρτί υγείας.
Τοποθετούμε όλα τα πράγματα μέσα και είμαστε έτοιμοι.


Εναλλακτικά όπως σας είπα, αντί για βαλιτσάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φάκελο αρχειοθέτησης από το γνωστό παιχνιδομάγαζο. Είναι λίγο στριμωγμένα τα πράγματα αλλά την δουλειά του την κάνει...


Εμάς αυτή η δραστηριότητα μας βόλεψε πάρα πολύ και το παιδί με τα υλικά που του προσφέρεις μπορεί να δημιουργήσει ότι θέλει, αφήνοντας την φαντασία του να το οδηγήσει.
Από όταν το φτιάξαμε, ο Νικόλας σε καθημερινή βάση θα το ανοίξει και κάτι καινούργιο θα σκεφτεί να δημιουργήσει.



Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα μας και να την υιοθετήσετε και εσείς.


Σημείωση: Κάποια από τα υλικά που περιέχει το βαλιτσάκι μας, είναι από την Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας, το Secret Crafter αν έχετε ακουστά, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο το In my closet.



Ευδοξία











Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.




Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.


Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest












Σχόλια