Φύλλα εργασίας με θέμα "Το καλοκαίρι"

Η σημερινή ανάρτηση περιέχει τα Καλοκαιρινά Φύλλα Εργασίας που έφτιαξα πριν λίγο καιρό με σκοπό να τα δουλέψουμε με το Νικόλα, τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και η έναρξη των διακοπών είναι σε απόσταση αναπνοής.

summer worksheets

Το σχολείο λοιπόν αυτή την εβδομάδα τελειώνει, οπότε έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για να περάσουμε όμορφα τις καλοκαιρινές μας διακοπές (εκτός φυσικά από τα μπάνια, τις βόλτες με το ποδήλατο και τα παγωτά).
 Κάποιες δραστηριότητες θα είναι αποκλειστικά και μόνο για διασκέδαση και άλλες θα έχουν σκοπό να μας μάθουν και κατιτίς με τρόπο παιχνιδιάρικο φυσικά.
Μια απογευματινή βόλτα στην παραλία και η συλλογή βότσαλων μπορεί να γίνει μια τέλεια μαθηματική δραστηριότητα.

Ξεκινάμε με αυτά τα Φύλλα Εργασίας γεμάτα χρώμα και καλοκαιρινά σχέδια που ήδη έχουν απασχολήσει το Νικόλα κάποια μεσημέρια. Όπως έχω ξαναπεί ο Νικόλας λατρεύει τέτοιου είδους ασκησούλες αφού συνδυάζουν ζωγραφική, χρήση ψαλιδιού και κόλλας και βοηθούν στην εκμάθηση εννοιών, αριθμών, γραμμάτων, χρωμάτων, σχημάτων κ.α. 

Summer worksheets

Τα συγκεκριμένα Φύλλα Εργασίας επειδή περιέχουν μια ποικιλία ασκήσεων, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε για το δικό σας παιδάκι τις σελίδες που ταιριάζουν στην ηλικία του. Αν το παιδάκι σας είναι 3 ετών για παράδειγμα, μην επιλέξετε την άσκηση με τα γράμματα αλλά κάτι με μικρότερο βαθμό δυσκολίας, όπως την άσκηση με τα χρώματα, τις πολλές και λίγες μπάλες, τα όμοια αντικείμενα κ.τ.λ.

Summer worksheets

Αν θέλετε και εσείς να χρησιμοποιήσετε τα Φύλλα Εργασίας δεν έχετε παρά να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τα εκτυπώσετε όσες φορές θέλετε. 

Για να εκτυπώσετε τα Φύλλα Εργασίας πατήστε εδώ


Ελπίζω να σας αρέσουν και πραγματικά να σας φανούν χρήσιμα.

Επίσης πείτε μου στα σχόλια αν θα θέλατε και άλλα τέτοια Φύλλα Εργασίας και ποια ηλικία θα σας ενδιέφερε. 





Μπορεί να σας αρέσουν επίσης

Προ-γραφικές ασκήσεις (εκτυπώσιμες κάρτες προ-γραφής)

Καλοκαιρινές Ασκήσεις για παιδιά ηλικίας 3+





Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα του Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook

Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest





















Σχόλια