4+1 Καλοκαιρινές Δραστηριότητες

Το καλοκαίρι βρίσκεται μπροστά μας, ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι άπλετος και αν ψάχνετε ιδέες για καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση σας προτείνω τις παρακάτω δραστηριότητες. Είναι δραστηριότητες τις οποίες έχουμε κάνει στο παρελθόν οπότε τις συστήνουμε και σε εσάς. Περιλαμβάνουν κατασκευές, λίγο παγωμένο sensory play, εκτυπώσιμο παιχνίδι με κάρτες και φυσικά τα αγαπημένα φύλλα εργασίας που μας κάνουν παρέα τα ζεστά καλοκαιριάτικα μεσημέρια.

Κατασκευή "Χταπόδι" (Δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας)


Super καλοκαιρινή κατασκευή που εξασκεί ταυτόχρονα και την λεπτή κινητικότητα των παιδιών. 
Με απλά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας. Είμαι σίγουρη πως τα παιδάκια σας θα την λατρέψουν, όπως την αγάπησε και ο Νικόλας.

Παγάκια με πομ πομ/Pom pom ice cubes


Ποιος δεν αγαπά τα παιχνίδια με το νερό; ειδικά αν το νερό είναι παγωμένο και μέσα κρύβει μικρές στρογγυλές χνουδωτές εκπλήξεις; μια πρόταση για sensory play που θα δροσίσει απίστευτα τα μικρά χεράκια. 

Φτιάχνουμε χρωματιστά ψαράκια


Καλοκαίρι χωρίς ψαράκια δεν γίνεται. Εμείς σας προτείνουμε έναν διαφορετικό τρόπο για να τα φτιάξετε. Πάρτε λοιπόν τα ψαλίδια σας και τα χρωματιστά χαρτόνια σας και πιάστε δουλειά.

Εκτυπώσιμο Καλοκαιρινό Παιχνίδι με κάρτες


Παγωτάκι κανείς; 
Ταιριάξτε τα ίδια παγωτά, φτιάξτε ζευγαράκια ανάλογα τις γεύσεις και μετρήστε τα. 
Μπορείτε βέβαια να επινοήσετε και τους δικούς σας κανόνες. 
Καλή διασκέδαση.

Φύλλα εργασίας με θέμα "Το καλοκαίρι"


Όταν τα φύλλα εργασίας γίνονται αλλιώς. 
Με τόσα χρώματα και καλοκαιρινά σχέδια είμαι βέβαιη πως η μάθηση θα γίνει παιχνίδι και θα σας συντροφέψουν ευχάριστα στις καλοκαιρινές σας διακοπές.


Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook

Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest









Σχόλια