Εκτυπώσιμο Καλοκαιρινό Παιχνίδι με κάρτες

Πριν από αρκετές μέρες, ένα μεσημέρι που ο Νικόλας βαριόταν απίστευτα και κανένα παιχνίδι ή δραστηριότητα δεν ήταν ικανά να τον κάνουν να ξεπεράσει αυτή του την βαρεμάρα, αποφάσισα να φτιάξω ένα παιχνίδι με κάρτες, γι' αυτές ακριβώς τις ώρες, που τα παιδιά δεν ξέρουν με τι να ασχοληθούν και κάθε πρόταση της μαμάς, "τρώει" άκυρο.



Εννοείτε βέβαια πως το παιχνίδι αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδαγωγούς και νηπιαγωγούς για τα παιδάκια στον Παιδικό Σταθμό ή το Νηπιαγωγείο. Απλά προσαρμόζεται ο βαθμός δυσκολίας από την ηλικία των παιδιών που θα παίξουν.

Ο Νικόλας λατρεύει τα επιτραπέζια και γενικότερα τα παιχνίδια που θα σε κάτσουν κάτω να σκεφτείς, για να παίξεις. 
Το θέμα που επέλεξα να χρησιμοποιήσω ήταν το παγωτό. Η επιλογή του θέματος δεν ήταν τυχαία αφού ήθελα από την πρώτη στιγμή που θα το δει, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Και νομίζω το κατάφερα.

Εδώ κατεβάζετε το αρχείο


Αφού εκτυπώσετε το αρχείο, κόβετε πάνω στις γραμμές και πλαστικοποιείτε για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Αν δε θέλετε να μπείτε στην διαδικασία της πλαστικοποίησης, εκτυπώστε σε χαρτονάκια (στο γνωστό παιχνιδομάγαζο έχει πακέτα με χρωματιστά χαρτόνια Α4).

Μόλις οι κάρτες είναι έτοιμες τις δίνετε στο παιδί μπερδεμένες και εκείνο πρέπει να τις ταιριάξει σωστά, να τις κάνει ζευγάρι και να τις πιάσει με ένα μανταλάκι.

Printable  summer game with cards


Ένας άλλος τρόπος για να παίξει με τις κάρτες είναι να τις ταξινομήσει ανάλογα την γεύση του κάθε παγωτού ή από το πόσες μπάλες αποτελείται.

Ταξινόμηση ανάλογα τη γεύση παγωτού


Ταξινόμηση με βάση τις μπάλες από τις οποίες αποτελείται


Επίσης με την δική σας βοήθεια μπορεί να μετρήσει σε πόσες κάρτες εμφανίζεται για παράδειγμά η γεύση φράουλα, να καταγράφετε σε ένα χαρτί τα αποτελέσματα (όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω) και τέλος το παιδί να βρίσκει τον σωστό αριθμό (εμείς χρησιμοποιήσαμε τους μαγνητικούς μας αριθμούς).








Φυσικά οι ιδέες είναι πάρα πολλές, επομένως παίξτε και με τους δικούς σας κανόνες.


Με αυτό το παιχνίδι το παιδί θα εξασκήσει την παρατηρητικότητά του και την λογική, αφού θα πρέπει να αναγνωρίσει, να συσχετίσει και να ταξινομήσει τα παγωτά. Θα καλλιεργήσει την λεπτή του κινητικότητα με το μανταλάκι και τον συντονισμό ματιού-χεριού και θα εξασκηθεί στην αναγνώριση των αριθμών.

Ο Νικόλας το έχει παίξει πάρα πολύ το παιχνίδι με τα παγωτά, από την μέρα που το φτιάξαμε και το συμπεριλάβαμε και στην busy bag που δημιουργήσαμε για ένα πολύωρο ταξίδι που κάναμε τελευταία (θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση).


Παιχνίδι με παγωτό-κάρτες..Κατεβάστε το αρχείο.





Εσείς θα το φτιάξετε για τα παιδάκια σας; 
Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε σχόλια με τις εντυπώσεις σας...





*Το εκτυπώσιμο το έφτιαξα χρησιμοποιώντας γραφικά από το MyCuteGraphics και είναι μόνο για προσωπική σας χρήση.





Ευδοξία






Δείτε ακόμα















Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.



Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest





Σχόλια