Παγάκια με πομ πομ/Pom pom ice cubes

Στην σημερινή ανάρτηση, θα σας δείξω μια εκδοχή αισθητηριακού παιχνιδιού (messy play) που κάναμε με τον Νικόλα και στ' αλήθεια ξετρελάθηκε.


 Από την μέρα που δοκιμάσαμε την συγκεκριμένη δραστηριότητα, την επαναλάβαμε τουλάχιστον 5-6 φορές ακόμα.

Pom pom ice cubes

Βέβαια όταν την κάναμε για πρώτη φορά ήταν καλοκαίρι...μετά τα πράγματα με τον καιρό κάπως άλλαξαν και το καλοκαίρι μετατράπηκε σε φθινόπωρο.
Ελπίζω μέχρι να ανέβει αυτή η ανάρτηση, να ξανακαλοκαιριάσει.

Νομίζω δεν υπάρχει κάτι περισσότερο διασκεδαστικό για το καλοκαίρι ή τέλος πάντων τις ηλιόλουστες μέρες από τα παιχνίδια με το νερό.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, είναι τρομερά απλή στο να την προετοιμάσεις και το παιδί είναι ελεύθερο  να χρησιμοποιήσει την φαντασία του για να δημιουργήσει ότι θέλει με τα παγάκια του.

Την ιδέα της δραστηριότητας πήραμε από εδώ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Πομ πομ
Παγοθήκες
Νερό


Τοποθετούμε τα πομ πομ μέσα στις παγοθήκες (όσες πιο πολλές παγοθήκες, τόσα πιο πολλά παγάκια άρα και περισσότερη διασκέδαση). Γεμίζουμε τις παγοθήκες νερό και βάζουμε στην κατάψυξη. Αν οι παγοθήκες σας χωράνε, μπορείτε να τοποθετήσετε, πάνω από ένα πομ πομ σε κάθε θήκη.
Μόλις τα παγάκια είναι έτοιμα, τα βγάζετε, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα δίνετε στα παιδάκια σας μαζί και με ότι άλλο μπολ, ποτήρι, πιάτο ή σκεύος θέλετε.




Ο Νικόλας στην αρχή αφού περιεργάστηκε τα παγάκια, ξεκίνησε να τα μεταφέρει και να τα ξεχωρίζει με ένα κουτάλι ή με τα χέρια κατά χρώμα. Μετά τα μοίραζε τυχαία στα μπολ, τα έβαζε σε σειρά ποτέ το ένα δίπλα στο άλλο και πότε το ένα πάνω  στο άλλο. Φυσικά οι ιδέες για παιχνίδι είναι πάρα πολλές και το κάθε παιδί επιλέγει πως θα παίξει με τα παγάκια του...



Εδώ να σημειώσω, ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να γίνει και για πιο μικρά παιδάκια ( ο μικρός μου γιος 10 μηνών απασχολήθηκε και αυτός, αρκετή ώρα με 2-3 παγάκια και ένα μπολ)
εννοείται πάντα με επίβλεψη.


Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να λιώσουν τα παγάκια.

Μόλις η δραστηριότητα σας ολοκληρωθεί, αφήνετε τα παγάκια να λιώσουν τελείως, στραγγίζετε το νερό και αν θέλετε επαναλαμβάνετε την προετοιμασία, ώστε να γίνουν πάλι τα παγάκια και να ξαναπαίξετε.
Εάν δεν θέλετε να επαναλάβετε την δραστηριότητα σας, αφήστε απλά τα πομ πομ να στεγνώσουν.


Αφήστε μου ένα σχόλιο, αν δοκιμάσετε και εσείς, τα Παγάκια με πομ πομ.



Ευδοξία







Δείτε επίσης








Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία στο Facebook.


Και ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest


Σχόλια