3 Προτάσεις για να φτιάξεις βαλιτσάκι δραστηριοτήτων

Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω 3 διαφορετικές προτάσεις για να διαλέξετε και δημιουργήσετε ένα βαλιτσάκι δραστηριοτήτων για το παιδάκι σας, εν όψει των καλοκαιρινών σας διακοπών και όχι μόνο. 


Μπορείτε να το έχετε έτοιμο και εκτός διακοπών φυσικά και να το παίρνετε μαζί σας σε εξόδους που ξέρετε ότι το ζουζούνι σας θα βαρεθεί και θα αναζητήσει κάτι να ασχοληθεί.
Επίσης δεν είναι απαραίτητο το βαλιτσάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσάντα, κάποιο κουτί ή οτιδήποτε άλλο έχετε εύκαιρο και θα ταίριαζε στην περίσταση.

Πατήστε πάνω στους τίτλους, για να διαβάσετε αναλυτικά τις αναρτήσεις.

6+1 Δραστηριότητες για να φτιάξετε busy bags


Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα καλοκαιρινό busy βαλιτσάκι για το παιδάκι σας, με μια ποικιλία εύκολων (ως προς την προετοιμασία) δραστηριοτήτων δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο δικό μας περσινό. Περιλαμβάνει δραστηριότητες εκμάθησης σχημάτων, χρωμάτων, αριθμών ενώ ταυτόχρονα εξασκείται η λεπτή κινητικότητα και ο συντονισμός ματιού-χεριού.

Λεξο-κουτάκι


Το λέξο-κουτάκι είναι ένα βαλιτσάκι απασχόλησης, γεμάτο γράμματα και λέξεις.
Βοηθά τα παιδιά να μάθουν τα γράμματα του αλφάβητου και το γεγονός ότι αν τα βάλεις στη σειρά τότε σχηματίζονται οι λέξεις.
Αυτό είναι ένα βαλιτσάκι για παιδιά που ήδη έχουν έρθει σε μια πρώτη επαφή με τα γράμματα και την γραφή, επομένως θα κατανοήσουν πολύ καλύτερα την όλη διαδικασία.

Φτιάχνουμε βαλιτσάκι χειροτεχνίας


Το τελευταίο βαλιτσάκι δραστηριοτήτων που σας προτείνω, είναι το βαλιτσάκι χειροτεχνίας, το οποίο αποτελείται μόνο από είδη που το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα, για να δημιουργήσει ότι φαντάζεται. 

Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ αυτού του είδους η απασχόληση για τα παιδιά μου και την επιλέγω αρκετά συχνά. Αν χρειαστεί να πάμε κάπου και ξέρω ότι θα βρεθούν, βάζω σε ένα βαλιτσάκι κάποια πράγματα που τους αρέσουν και έχω έτοιμη εναλλακτική στο γνωστό "Μαμά βαρέθηκα, πάμε να φύγουμε". 
Η χρήση τους όμως δεν περιορίζεται απαραίτητα μόνο έξω από το σπίτι αλλά πάρα πολλές φορές ο Νικόλας επιλέγει το βαλιτσάκι χειροτεχνίας και το λεξοκουτάκι να ασχοληθεί ακόμα και όταν είμαστε σπίτι.

Οι επιλογές που έχετε για να φτιάξετε το δικό σας βαλιτσάκι δραστηριοτήτων είναι πάρα πολλές και εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του παιδιού στο οποίο απευθύνεται αλλά και από τα ενδιαφέροντα του. Μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόροι, παζλ, πλαστελίνες, αυτοκόλλητα, Lego, πλαστικά ζωάκια και κομμάτια τσόχας είναι κάποιες ακόμα εναλλακτικές, τις οποίες μπορείτε να συμπεριλάβετε.


Οπότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε το δικό σας βαλιτσάκι, κουτί, τσάντα δραστηριοτήτων και να το δώσετε στο πιτσιρίκι σας την κατάλληλη στιγμή.
Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστεί.
Αν σου άρεσε pin it.


Διαβάστε επίσης

Φτιάξε το παγωτό σου (Εκτυπώσιμο παιχνίδι)

Κατασκευή καρπούζι και διακοσμητική γιρλάντα

Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook

Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest













Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου