Καλοκαιρινό flap book με αριθμούς

Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω το flap book που φτιάξαμε πριν λίγες μέρες. Είναι με αριθμούς από το 1-10 και έχει θέμα καλοκαιρινό.

Summer flap book

Όπως σας είχα δείξει και στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με τις ρουτίνες, μια από τις δραστηριότητες που ο Νικόλας μπορεί να επιλέξει, είναι τα Μαθηματικά. Τις περισσότερες φορές κάνουμε ασκήσεις από το βιβλίο Μαθηματικών που έχουμε πάρει, όμως δεν είναι λίγες και οι φορές που κάνουμε κάτι δικό μας.


Στα πλαίσια λοιπόν των Μαθηματικών δημιούργησα αυτό το flap book. Για όσους δεν γνωρίζουν τα flap books είναι τα βιβλία με τα "πτερύγια". Το πως θα είναι και από πόσα μέρη θα αποτελείται ένα τέτοιο βιβλίο εξαρτάται καθαρά από εσάς, δηλαδή τι στοχεύετε να δουλέψετε με αυτό, πόσο σύνθετο θέλετε να είναι, ποια η θεματολογία του κ.τ.λ
Εγώ θέλησα να εντάξω τους αριθμούς από το 1-10, μέσα στο κλίμα των διακοπών και της ξεγνοιασιάς και έτσι το βιβλίο μας είναι καλοκαιρινό μεν, μαθηματικών δε.


Αποτελείται από 3 μέρη.
 Στο πρώτο μέρος βρίσκεται ο αριθμός, τον οποίο τα παιδιά είτε χρωματίζουν, είτε τον "γράφουν", στο δεύτερο υπάρχουν τόσα καλοκαιρινά σχέδια που επίσης πρέπει να τα χρωματίσουν και να τα μετρήσουν και στο τρίτο υπάρχει ένα κενό πλαίσιο, που τα παιδιά καλούνται να κόψουν και να κολλήσουν ένα χεράκι που δείχνει τόσα δάχτυλα όσα ο αριθμός κάθε φορά.


 Αν θέλουμε δουλεύουμε και λίγο παραπάνω τους αριθμούς, ζητώντας από τα παιδιά να βρίσκουν μέσα από τον χώρο τόσα αντικείμενα, όσα και ο αριθμός που δουλεύουν σε κάθε σελίδα ή μπορούμε να το δυσκολέψουμε ακόμα περισσότερο εισάγοντας και τις έννοιες της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, με αριθμούς πάντα έως το 10. 
Μόλις ολοκληρώσουμε τα πτερύγια, κόβουμε πάνω στις διακεκομμένες γραμμές και ενώνουμε το πάνω μέρος των σελίδων μεταξύ τους, ώστε να δημιουργηθεί το βιβλίο.


Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε εδώ


Μια εύκολη, διασκεδαστική αλλά και εκπαιδευτική διαδικασία για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά.
Αν σου άρεσε pin it

Διαβάστε επίσης

Φύλλα εργασίας με θέμα "Το καλοκαίρι"

Πως να οργανώσετε την καθημερινή ρουτίνα των παιδιών

3 Προτάσεις για να φτιάξεις βαλιτσάκι δραστηριοτήτων

Φτιάξε το παγωτό σου (Εκτυπώσιμο παιχνίδι)


Αν θέλετε να έρχονται όλες οι νέες αναρτήσεις  και όχι μόνο, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter του blog.


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest































Σχόλια